Home » Archive for Korrik, 2015

Qeveritë Shqiptare harruan fondin për Luginën

Janë bërë dy vite që kur rezoluta për Kosove Lindore kaloi në Kuvendin e Republikë së  Kosovës dhe me shumica e pikave nga ajo rezolutë që  as qe u morën parasysh te realizohen nga institucionet Kosovare. Pike shume  e rëndësishme për banore e tri komunave qe jetojnë ne Kosovën Lindore është edhe pika 8. e rezultues e cila parash që  Kuvendi i Republikës së Kosovë të mbështet... 

A është Mazgiti boshnjak ?

Lulet e bukura lulëzojnë edhe në kohë tmerri !I shkulin,i shkelin dhe ato përsëri ngrejnë koken dhe dëshmojnë se kanë detyrim hyjnorë ta zbukurojnë boten! ( nga Xhelil Arifi) Më duhet që të jem syhapur , dhe kjo i detyruar nga symbyllja , naivititeti,shpirtngushtësia , mos informimi i drejt i një numri të madh të shqiparëvenga të gjitha tokat shqiptare. Qaheshim se nuk e kemi shtetin... 

SITUATA POLITIKE NË PRESHEVË ME RRETHINË PAS LUFTËS SË DYTË BOTËRORE DHE KERKESAT E DISA HOXHALLARËVE DHE PLEQËVE SHQIPTARË TË PRAPAMBETUR, PËR TË SHKUAR NË TURQI

NGA ARKIVI I SERBISË DHE HISTORIK I VRANJËS   SITUATA POLITIKE NË PRESHEVË ME RRETHINË PAS LUFTËS SË DYTË BOTËRORE DHE KERKESAT E DISA HOXHALLARËVE DHE PLEQËVE SHQIPTARË TË PRAPAMBETUR, PËR TË SHKUAR NË TURQI.   Shkruan: Xhemaledin SALIHU Presheva me rrethinë, gjithmonë mori pjesë në Lëvizjet politike, kulturore e patriotike mbarë kombëtare. Andaj, për ta shqyrtuar situatën... 

Kosova rrezikonë të bie në tirani

Edhe pse ndërthurja mund të japë një fugurë të mirë të zhvillimit të modeleve,ajo lë shumë pytje të rëndësishme.Çfarë roli do të luajnë ligjet në shtetin e drejtuar nga bandat mafioze.A duhet të mbshteten në ligje të gjitha vendimet kur vet qeveria i shkel këto.. A mund të ndrushohen ligjet për ta luftuar krimin ekonomik .Në qoftë se po,në çfarë konditash .A duhet qeverisja... 

A ishte Enver Hoxha ateist ? ( Pjesa e dytë)

Në vazhdim të analizës së një enigme te madhe se ai ishte PPSH-ja ateiste , apo A ishte vet Enver Hoxha ateist, cdo studjuesi i del përpara një mal informatashdhe dezinformatsh ; të cilat mvarësisht nga ai ( studiusi ) mundet studimi të merr kahje. Një logjikë e shëndoshë na meson që nuk duhen më shumë se dy fakte të sakta ( burime arkivore) që të nxjerrish një përfundim të shëndetshëm... 

Kur do ta vizitoj Isa Mustafa Luginën e Preshevës?!…

Do të ishte më së e domosdoshme që vizitat e zyrtarëve serbë në Kosovë të kushtëzohen me lejimin nga qeveria serbe që këtë ta bëjnë edhe ministra e zyrtar tjerë kosovar këtë pjesë etnike shqiptare Shkruan: Xhavit Çitaku Jemi dëshmitarë se pothuajse për çdo ditë ministra e zyrtar tjerë serb vizitojnë Kosovën. Ç’është edhe më keq sjellja e këtyre zyrtarëve nga Serbia... 

Mira pellazgjike në Turqinë e sotme

Ishim shumë të mjerë , të varfër , të pa shkolluar ,pa të “kaluar “ historike , pa e dijtur se në botë janë edhe të tjerët perveç sulltanit , pashallarëve dhe beglerëve . Nuk dinim asgjë . Aty ishte edhe qëllimi që ne nuk guxonim të kishim shkolla në shqipe ; i kishim vetëm medreset turke që na rrumbullakonin trurin dhe nuk na lejonin të mendojme ndryshe. Duke e shetitur ... 

Skicë: MBRESA, NGA NJË TAKIM I KËNDSHËM…

Me mirëkuptim, po ua paraqes një fotografi, që e kemi bërë sot, bashkë me disa kolegë e miq, në afërsi të Medresesë së Tiranës. “Sebepçiu” ishte arsimtari e publicisti Sejdo Harka, nga Përmeti. Ai pret këto ditë një lajm të gëzueshëm, se do t’i dalë nga shtypi libri i ri, “Modernët e kohës”, në të cilin ka mjaft shkrime, për autorë shqiptarë e të huaj. Murat... 

Enver Hoxha , islamist i mëshehur ? (Pjesa e parë)

Pas rënies së komunizmit, u krijua një vakuum shpirtëror në shtetet ish-komuniste e një ndër to edhe Shqipëria, të cilat reaguan menjëherë për të mbushur boshllëkun me të ashtuquajturën ëndrrën e mirëqenies perëndimore por dhe me ri-gjallërimin fetar, i cili i dha një impuls komuniteteve fetare deri atëherë “të fjetura” dhe të errësuara nga e ashtuquajtura “fe e rreme”... 

Kur librin e shkruan zemra…

(Duke lexuar: “Ju dua më shumë se veten”,  i autorit Viron Kona) Nga: Bashkim Saliasi B.Saliasi   Kur mbarova së lexuari librin më të ri të shkrimtarit Viron Kona  “Ju dua më shumë se veten!”, instinktivisht kalova dorën mbi sy, si të doja të largoja një ëndërr. Ishte një ëndërr e bukur, si ato që sheh Vironi,  në një ag maji. Në atë mëngjes të qelqtë,... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch