Home » Archive for 6 Korrik, 2015

Epoka e komunizmit jeton

Ka ndodhur më shumë se 25 vjet më parë, por ndjehet sikur dje. Kur po shikoja pamjet e rënies së Murit të Berlinit, qava nga gëzimi, mora shishen e verës franceze më të mirë, lashë televizorin e ndezur dhe dëgjova Simfoninë e Nëntë të Beethovenit papushim. Nëqoftëse nuk e përjetuat, ta dini se nuk kishte asgjë si ajo. Megjithatë, ajo çka kemi nevojë të kujtohet janë çfarë... 

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës me seli në Preshevë Objektivat e saja:

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore është shoqatë vullnetare, jo qeveritare dhe jo fitimprurëse, e themeluar në kohë të pacaktuar dhe për realizimin e qëllimeve në lëminë e trashëgimisë dhe krijimtarisë kulturore, gjegjësisht me qëllim të ruajtjes dhe mbrojtjes së trashëgimisë kulturore dhe të kultivimit të krijimtarisë kulturore.   Shoqata në fjalë nuk... 

Oliver J. Schmitti ose kërkesa për ndërrimin e Historisë ( Pjesa 1 )

Jam në duart e mospërfillësve Matrapazëve faqezinjë. Unë Shqipëria me thinja n’kokë, s’më lanë dheun as nën kokë. Ku ta gjej njeriun me plis, një fyelltar që këndon nën lis. Ku mbet kënga e kreshnikëve, t’i kundërvehet pasanikëve, që nuk patën pullë në bythë. Gjithë tradhtarëve, që shqyejnë mish të pangopur, bëhen derra hundëndotur. Unë Shqipëria,... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch