Home » Archive for Korrik 9th, 2015

Doli numri i ri i revistës albinfo.ch

Nga e hëna është në duart e lexuesve numri me ri, i 14 i revistës albinfo.ch. Ky numër, për temë bosht ka martesat e përziera, buy arava gjegjësisht prezantimin e çifteve ku bashkëshortët kanë prejardhje të ndryshme etnike. Një i ri i dikurshëm shqiptar që është martuar me një moshatare të tij zvicerane ose anasjelltas por edhe çifte që janë martuar në moshë pak më të... 

Teki Dervishi, i përndjekur edhe në parajsë

Me sa dhimbsuri flasim për kohërat që nuk linin të shprehnin atë që donim , atë që të gjithë e mirëprisnim dhe qoft mëshehtas apo haptass e lexonim, atë që ngriste rrënqethje trupi dhe besa edhe injorim nga “ shoqëria “ e kohës. Por Kalosh Çeliku në një shkrim të tij shkruan : Teki Dervishi, i përndjekur edhe në parajsë. Po si ore , që në kohën e sotit të ndiqet edhe... 

Mendje mdhënjet dhe fonomeni i liderëve

Në kundërshtim me atë që mësohej tradicionalisht gjatë mësimit të parë të filozofisë,d.th. në kundërshtim me atë që asnjëherë nuk është e mundur të përcaktosh duke u nisur nga një e dhënë empirike ,se ç’është e mira shoqërore,e pikrisht këtu ishte ajo që duhet bërë dhe të mbështetësh fort në kuptimin e të mirës shoqërore mbi të dhanat empirike ,apo më sakësisht... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch