Home » Archive for 20 Korrik, 2015

Biseda me një të ri, i gatshëm për të shkuar në Siri

Albinfo.ch sjell një dëshmi me një të ri i cili ishte i ballafaquar me dilemën e shkuarjes nga Zvicra në Xhihad. Ishte një pasdite e zakonshme kur një djalë mes 25 dhe 30 vjeç, shqiptar me një dialekt kosovar, më përshëndeti dhe më pyeti nëse kisha pak kohë të bisedonim. M’u kujtua që e kisha takuar dhe një herë tjetër. Urdhëroni, i thashë, duke i ofruar të ulemi në lokalin... 

Kosova, si qenka shqiptarizuar ajo ?

“Në bazë të një raporti të Kombeve të Bashkuara, sot Kosova renditet në vendin e katërt në botë për sa i përket luftëtarëve që janë rreshtuar me grupin ekstremist të quajtur IS apo “Shteti Islamik”, në raport me popullsinë, me rreth 232 luftëtarë.   20 familje kosovare  me gra e fëmijë në ISIS , ne Siri dhe Irak. Janë këto vetëm disa raste nga dhjetëra të tjera,... 

Timokratia, në Kosovë parim qeverisës

Në qoftë se filozofët nuk bëhen mbretër,apo ata që quhen mbretër nuk bëhen filozofë të vërtë,në qoftë se pushteti politik dhe filozofia nuk bëhen një ,nuk do të ketë fund për  do të sjellin  mjerimin e shoqëris  dhe shtetit.    Pytjet se çfarë i karakterizon format e padrejta apo të paplotësuara të shtetit,ngrihen në pjesët e mëpasme të shtetit dhe lidhur me... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch