Home » Archive for Maj 1st, 2017

Archive for Maj 1st, 2017

Çka po synon Serbia të bëjë me sjelljen e konvojit të tankeve në Kosovë Linodre

Çka po synon Serbia të bëjë me sjelljen e konvojit të tankeve në Kosovë Linodre

Maj. 1 | Terrori i tankeve të shtetit serbe në këto dy ditët e fundit në Kosovë Lindore, në Preshevë, Bujanocë dhe Medvegjë, duke defiluar në çdo kohë dhe hapsir shqiptare edhe atë edhe ne meset e  banuar me popullat shqiptare civile dhe në mesin...

Marrëveshja e Konçulit, është koha  të rishikohet!

Marrëveshja e Konçulit, është koha të rishikohet!

Maj. 1 | Shkruan: Refik HASANI Në këtë muaj, kur e kujtojm përvjetorin e kësaj marrëveshje të arritur në mesë të Shqiptarëve të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës dhe Serbëve është koha  dhe momenti të rishikohen të gjitha pikat. Kjo marrëveshje...

Misionet  ruse në tokat tona

Misionet ruse në tokat tona

Maj. 1 | E kishim një fat të zi me ndarjen e kishave ( viti 1054 ) e fatin edhe më të zi që mbetëm si zonë lindore. Të këqijat ishin të kobshme  edhe më shumë kur po në këtë shekull  Bizanti e shtriu ndikimin e vet edhe në tokat e sllavëve të...

Lufta e pansllavizmit rus ndaj influencës euro-atlantike dhe shqiptarët në Ballkan

Lufta e pansllavizmit rus ndaj influencës euro-atlantike dhe shqiptarët në Ballkan

Maj. 1 | Shkruan: Nehat Hyseni Dita e enjte e 27 prillit 2017 do të mbahet në mend gjatë kohë në kujtesën e shqiptarve të Maqedonisë për dhunën e tmerrëshme të huliganëve dhe  kriminelëve sllavomaqedonë, të ushtruar në Parlament. Menjëherë...

Perëndimi – dëshirë e gjithëmotshme shqiptare

Perëndimi – dëshirë e gjithëmotshme shqiptare

Maj. 1 | Njerëzit e urtë , atdhedashës , të mençur. të ndritur , të një mendjeje  që vetëm përparimi kombëtar do i sjellë të mira atdheut e kishin një mendje- Perëndimi . Të lodhur nga ngecja qindra vjeçare , por edhe më të lodhur që askund...
© 2017 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Kosovalindore · Powered by wordpress