Home » Archive for Maj 4th, 2017

Për herë të parë Komuna e Preshevës themelon “Zyrën për diasporën”

Kryetarja e Preshevës, znj.Ardita Sinani,  priti një grup të afaristëve Preshevar që jetojnë dhe veprojnë në Gjermani, Zvicërr, Austri dhe Turqi të cilët vizituan Komunën e Preshevës me rastin e hapjes së “Zyres për Diasporën”, zyre kjo që do të udhëhiqet nga Ndihmës Kryetari për diasporë z.Xhelal Mehmeti. Bashkëatdhetarët e ardhur nga Europa shprehën kënaqësinë dhe... 

Sa të vjetra janë varret sllave në Kosovë ?

E filluam me Kosovën, por pyetja shtrihet edhe më gjerë : Sa të vjetra janë varret sllave në tokat shqiptare të  ish Jugosllavisë ? Një pyetje shumë e guximshme por që do vendosmëri në përgjigje.  Një pyetje që do i zgjon nga gjumi  të gjithë të mashtruarit deri më tani. Analizoni të gjitha faktet historike , duke i injoruar ato serbe dhe ato serbofile, do të mbërrijmë... 

Zija Çela “Ora e Zooparkut”

Ashtu si veprimtaria e Ismail Kadaresë, që e ka mundësuar lirinë e mendimit në kohën e diktaturës më të egër, proza e Zija Çelës e ushqen kreativitetin e leximit në epokën e sotme të kulturës së popullarizuar të konsumit, ndoshta duke vërtetuar kështu faktin se letërsia ka qenë tradicionalisht mjeti më efikas i shqiptarëve për t’u rezistuar ideologjive totalitare, çfarëdo... 

Kontrolli serb mbi Titon dhe pozita e shqiptarve në Jugosllavi

Shkruan: Nehat Hyseni Josip Broz Tito (1892-1980) ishte lider karizmatik i Partisë Komuniste të Jugosllavisë, i cili udhëhoqi si komantant i UNÇ-së luftën partizane 1941-1945 dhe ishte Kryetar i shtetit, LKJ-së, komandant i Forcave të Armatosura dhe Kryetar i Kryesisë së RSFJ-së deri në vdekjen e tij më 4 maj 1980. Si kryetar joserb, me përkatësi kombëtare kroate, shikuar nga këndvështrimi... 

Urrejtja e njerëzve do të kalojë, dhe diktatorët do të vdesin

Ali HERTICA Atyre që mund të më dëgjojnë, i them: mos u dëshpëroni. Mjerimi që tash është mbi ne nuk është asgjë tjetër veçse kalimi i lakmisë – hidhërimit të njerëzve që i frikësohen progresit njerëzor. Urrejtja e njerëzve do të kalojë, dhe diktatorët do të vdesin, dhe fuqia që ata morrën nga populli do t’i kthehet popullit. Dhe për derisa njerëzit vdesin, liria... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch