Home » Archive for Maj 6th, 2017

Kleopatra , bijë e të parëve tanë

Kleopatra  nuk ishte Egjiptiane por ishte Maqedonase , si e gjithë familja e saj që rridhte nga një prej te 12 gjeneralëve te Aleksandrit te Madh  qe pas vdekjes se tij e kishin ndarë mbretërinë në mes vetit . Ajo kishte lindur ne vitin 69 para Krishtit  (69  –30 BC ), ishte e bija e Faranonit  Ptolomeu i 12 i cili përkiste kësaj loze Tek e fundit kush ishte Egjipti i vjetër? (La... 

Skicë: SË BASHKU, NJË KAFE NË LOKALIN E RI “TRINITY”…

Nga: Murat Gecaj Nga e majta:V.Kona, M.Gecaj e S,Harka…(Tiranë, 29 prill 2017) Një gjë është e sigurtë, në kryeqytetin tonë: Se nuk mungojnë lokalet e llojeve të ndryshme, ndër ta, dhe për të pirë kafe, çaj ose freskuese. Këtë e denim dhe ne tre kolegë e miq, kur në mengjesin e sotëm vendosëm të pinim kafe e çaj. Kësaj here, zgjedhja jonë ishte e veçantë, pra do të “përuronim”... 

Skicë: KUR SHKËMBËJMË LIBRAT TANË…

Nga: Murat Gecaj Nga e djathta: E.Kanina, M.Gecaj e V.Kona…(Tiranë, 28 prill 2017) Në të shumtën e rasteve, krijuesit tanë të fushave të ndryshme, në poezi ose prozë qofshin, takimet e tyre i bëjnë për të folur, diskutuar e shkëmbyer mendime, për librat e botuar ose dorëshkrimet, që presin radhën për t’u shtypur. Zakonisht, për këto organizohen veprimtari në salla të posaçme... 

“DËSHIROJ SHUMË QË, TË GJITHË, TA DUAM DHE TA RESPEKTOJMË NJËRI-TJETRIN…”

 (Bisedë me atdhetaren dhe veprimtaren e njohur për të drejtat e njeriut, Behide Hasanaj) Nga: Prof. Murat Gecaj          publicist e studiues 1.Është kënaqësi e veçantë për mua, që po e zhvillojmë bashkë këtë bisedë…Së pari, dëshiroj të di diçka, sigurisht shkurt: Për prejardhjen, fëmijërinë e shkollimin, familjen etj… -Jam nga fisi Kelmend, i fshatit Kuqishtë,... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch