Home » Archive for Maj 15th, 2017

Kumtesë – SHOQATA “GURI I ZI”, KUNDËR QEVERISJES SË NJËANSHME LOKALE NË BUJANOC

Kryesia e Shoqatës “Guri i Zi”, me seli në Bujanoc, në një takim me disa përfaqësues të shoqatave të tjera dhe përfaqësues të partive politike dhe këshilltarë komunalë, Këshillat e bashkësive fetare, ka ardh në përfundim se pushteti aktual i koalicionit multi-kulti, nuk po punon për të mirën e qytetarëve, por për interesa të ngushta partiake, familjare, nepotiste, lokaliste... 

Isa i tha Kadrisë: “A ia din rendin burrnisë”?

Shkruan: Nehat Hyseni Koalicioni “i panatyrshëm” PDK-LDK u imponua nga Kushtetuta më e “panatyrëshme” në rajon dhe prodhoi qeveri gjithashtu të “panatyrëshme”. Por, mos t’ia humbim as meritat e “babës” së Kushtetutës, me alamet fjalorin (më të pistë në botën akademike), që prodhoi realitet të “pistë” shoqëror e politik,... 

Arbana Xharra si “viktimë ideale”

Shkruan: Nehat Hyseni Opinioni i gjërë është indinjuar thellë dhe dyshojmë se sulmi fizik dhe rrahja brutale e gazetares dhe kryeredaktores së gazetës “Zëri”, zonjës Arbana Xharra, që ndodhi pikërisht në këtë kohë parazgjedhore, se është bërë me porosi dhe për qëllime politike. Dyshojmë se kjo ngjarje e pahijëshme e kriminale ka të bëjë me aderimin e saj gjatë... 

LSHAKSH në Gjermani organizon manifestimin tradicional “Azem Shkreli 2017”

Të dashur miq/ mike,të dashur përkrahës të fjalës shqipe! Po afrohet Manifestimi ynë letrar “Konkursi Letrar për mërgatën Azem Shkreli”2017. Juria po afrohet vendimit për të shpërblyer Librin më të mirë konkurues të botuar ne vitin 2016. Konkurimi me poezi kushtuar Azem Shkrelit do të bëhet ditën e Manifestimit dhe do te shpërblehën tri vëndet e para. Mysafir nderi...