Home » Archive for Gusht 11th, 2017

SHTETI KOMB, FINALIZIMI I ËNDRRËS TONË NACIONALE

Platforma për jetësimin e tij, domosdoshmëri historike.     Gjuha, territori, historia e kultura janë elementët bazikë që e identifikojnë shtetin komb, apo shtetin nacional sipas përkufizimit perëndimor. Kongresi i Manastirit ka meritën historike pasi krijoi Alfabetin Shqip dhe e identifikoi Shqipërinë para Evropës dhe botës si një komb kulturor. Me zgjedhjen e shkronjave latine,... 

SHTETI KOMB I SHQIPTARËVE, IDEALI JONË I KAHMOTSHËM NACIONAL

Republika e Re panshqiptare faktor paqje e stabiliteti nē Ballkan.   Historia e kombeve të civilizuara të përendimit ,e atyre që në gjuhën diplomatike janë emërtuar si fuqitë e medha, na kujton ne, shqiptarëve, se vetëm shteti i njësuar me kombin është një garanci për ruajtjen e sovranitetit politik, teritorial e kulturorë. Shteti komb është garanci për liritë dhë të drejtat... 

Seanca konstituive vazhdon të hënën

Sekretaria e Kuvendit të Kosovë njofton se kryesuesi i kuvendit ka ftuar për të hënën deputetët për vazhdimin e seancës konstituive. Pika e vetme e rendit të ditës është zgjedhja e Kryetarit të Kuvendit dhe e nënkryetarëve të Kuvendit. Deri më tash zgjedhja e organeve të kuvendit ka dështuar katër here për shkak të mos pjesëmarrjes në seancë të deputetëve të koalicionit... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch