Home » Archive for Tetor 8th, 2017

LR-PDSH në Preshevë – KOMUNIKATË

Këshilli Iniciues i LR – PDSH-së, ka mbajtur sot mbledhjen e saj në përbërje të zgjeruar. Në këtë mbledhje Këshilli Inicues i LR – PDSH-së ka miratuar statutin e partisë e cila do të shërbejë si mbështetje për zgjedhjet e saja nëpër nëndegë deri në Kuvendin Zgjedhor të partisë. Po në këtë mbledhje është miratuar edhe program politikë i partisë. Pika tjetër e rendit... 

PËR SHOQATAT KULTURORE SHQIPTARE TË LETËRSISË ARTIT DHE SHKENCËS

Nga Dr. Mehmet Rukiqi  Është ky një fragment nga një punim më i gjërë për historikun e shoqatave e të Shoqërive, me rëndësi të veçantë për arsimin,  kulturën dhe shkencën shqiptare, që me besnikëri, rrugën e tyre po e ndjek Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, në Suedi.   Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa... 

SEJDI HYSENAJ, TEK NËNSHKRIMI “SHQIPTARËT E AMERIKËS”

1. Vatrani Sejdi Hysenaj i Gashit të Gurit, përndryshe i shkruem në pasaportën e tij amerikane Sejdi Husenaj, atë ditë qershori 1994, teksa avioni ulej në Rinas të Tiranës i ranë lotë. E loti i parë antikomunistit Sejdi Hysenaj i rá nga syni i djathtë. Se thonë edhe okulistët e mendimtarët: loti i gëzimit vjen nga syni i djathtë. Ai kishte 45 vite pa ardhë në Shqipëri, në Shqipërinë... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch