Home » Archive for Tetor 12th, 2017

PVD: Ja çka parashef Plani Aksional Lokal

Njëra nga arsyet kryesore për prishjen e koalicionit PVD – APN ishte edhe problemi që u krijua lidhur me Planin Aksional Lokal për avancimin e pozitës së migrantëve në territorin e komunës së Preshevës, për periudhën 2017 – 2021. Këtë dokument shumë të ndjeshëm dhe problematik Kryetari i atëhershëm i komunës, Shqiprim Arifi me procedurë të përshpejtuar pa siguruar materialin,... 

I KËNDON ZEMRA POETIT SHEKULLOR SHABAN NOKSHIQI

1. Poeti Shaban Bali Nokshiqi i kapërceu 91 vite moshë. Po rrok qindshin. Poet shekullor. Ai mbahet si lis i vendlindjes e lisnon në kohë e për kohërat. E veçanta e tij është se në katër vitet e fundit i ka botue katër libra. E ka adet, ka nji libër në vjet. Si të ishte poet e shkrimtar i ri. Po librat e rinojnë atë. Ai do e lanë trashëgiminë e vet edhe me libra. Tek ai paska... 

A do të ndëshkohet korporatokracia e korrupsionit dhe krimit!?

Nga Skënder S.KAPITI  Ky titull shkrimi pyet  se pse dhe si ndodh  që në Shqipëri dhe Kosovë sundon dhe qeveris krimi dhe korrupsioni,  dhe njëkohësisht shpreh edhe çudinë se si ka dhe është e mundur kjo, pra kjo si fenomenologji socio-politike sot në kohët moderne. Kjo ndodh pasi në realitetin tone të këqijat lehtësisht ,çuditërisht dhe shpeshshherë e pandërprerë ndodhin.Nuk... 

NË NJË DITË, SYNI ME LOTË DHIMBJEJE E GËZIMI

Bajram Prelvukajt të Martinajve 1. Ishte i përflakuri Viti ’81 i Kosovës. Fektoi e zeza ditë e 9 Nëntorit. Jetën e re e humbi Bajram Prelvukaj Në atë autobus tragjedi, Në ato lartësi të mocme të Çakorrit. Ai ndër kohëra me furtuna e kufi… Mbeti udhtar i ri dhe i vjetër, Një udhtar i përjetshëm. Ai ende ndan andrra, hapa, ideale… Këndej Martinajve, matanë Pejës. 2. Ai... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch