Home » Archive for 2 Shkurt, 2018

GJUHA ILIRISHTE -SHQIPE I KA GJURMËT E VETA NGA AZIA E VOGËL DERI NË BRITANI

E përgatitur nga Fahri Xharra EMRA TIPIKË ILIRË, JANË ZBULUAR NGA ILIROLOGËT, NË NJË HAPËSIRË TË PAANË, POTHUAJSE NË TË GJITHË BOTËN KLASIKE: NË AZINË E VOGËL, NË GADISHULLIN E BALLKANIT, GATI NË TË GJITHË ITALINË, NË RAJONET ALPINE (RAETIA, NORICUM), NË PELLGUN E DANUBIT (PANONIA) MADJE EDHE NË POLONINË PERËNDIMORE, ZVICËR, GJERMANI, FRANCË, SPANJË, DHE ISHUJT BRITANIKË. .... 

Shqiptarët janë raca më e vjetër në Europë – thuhet e shkruhet për ne

Nga Fahri Xharra “Shqiptarët janë raca më e vjetër në Europë – Janë më te vjetër se Latinet e Greket – dhe kanë ruajtur gjuhën dhe traditat e tyre edhe deri në Itali jugore si edhe ne Greqi. idealet e tyre janë evropiane, e jo aziatik. ” ( The Biblical World. Volume 41 ) Po ,po kështu paskëshin shkruar shkenca , gazetat dhe të gjithë ata që mendonin që më në fund populli... 

Goranët dhe terbeshët janë shqiptar

Një spjegim për dashamirët e të vërtetës sonë ! Sipas studimeve na del që goranët dhe torbeshët janë shqiptarë të vërtetë , albanë të kohës. E gjithë kjo ka ndodhur me përhapjen e dhunëshme të ortodoksisë nga Perandoria Bullgare shek, i 11-të , në tokat tona. Shikoni hartën , ata lageshin në 4 detëra . Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin... 

Kanosjet e mendjes shqiptare përmes ndikimit të huaj

Vjollca Hajdari A është duke u përsëritur historia në trojet shqiptare? Çfarë rreziku është duke iu kanosur mendjes shqiptare përmes ndikimit të huaj? Kush ka interes në zhveshjen e identitetit, mbjelljen e dogmës, injorancës dhe fanatizmit, sipas stilit “ndaj dhe sundo”? Përse – për shqiptarët që ndër shekuj ishin (dhe janë) shembull unik në botë për harmoni... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch