Home » Archive for 13 Shkurt, 2018

Vendoset flamuri shtetëror në hyrje të Prishtinës

Në një situatë aspak të qetë dhe me praninë e forcave policore dhe shumë qytetarëve, është hequr flamuri kombëtar dhe është vendosur flamuri i Kosovës në hyrje të Prishtinës. Flamuri i Kosovës është vendosur nga zjarrfikësit pas një pritje të gjatë, pasi ishte vjedhur flamuri që ishte dërguar më parë dhe është dashur të pritet deri sa të sjellët një flamur tjetër,... 

“Shkëmbimi i territoreve” – grackë e rrezikshme për shqiptarët në Luginë të Preshevës!?

Shkruan: Nehat Hyseni Pas dështimeve politike të pandërprera dhe katastrofale të Hashim Thaçit dhe “krahut të luftës”, që nga udhëtimi i tyre i përbashkët me Presidentin Historik Dr. Ibrahim Rugova, me avion ushtarak drejtë Rambujesë në vitin 1999 e deri më sot, ata kanë vendosur që, më në fund të na bindin se gjithçka kanë thënë dhe kanë bërë, realisht ka qenë papjekuri... 

Largohet flamuri kombëtar në hyrje të Prishtinës

Disa qytetarë po kërkojnë që të mbetet aty flamuri kombëtar dhe për atë shtetëror të behët një zgjidhje tjetër. Në një situatë aspak të qetë, me praninë e forcave policore dhe shumë qytetarëve, është hequr flamuri kombëtar, në hyrje të Prishtinës. Në vendin e ngjarjes ndodhen edhe forca të mëdha policore, që ja vendosur te Rrethi në hyrje të Prishtinës, ku ka qenë... 

Kombi multietnik shqiptar ?!?!?

Nga Fahri Xharra Ajnshtajni,ne pleqëri i kishte  pas përmendur shpesh tri shpërthimet që mund t`i kanosen njerëzimit: shpërthimi atomik ,shpërthimi i diturisë shkencore dhe shpërthimi demografik në botë; duke e lënë këtë frikë të Ajnshtajnit për njerëzimin shteteve të përparuara mua më duket që na ,shqiptarët jemi të kanosur nga mohimi i vetvetes e si të tillë të bimë... 

Vuçiq: Serbia e ka paguar shtrenjtë politikën nacionaliste

“Si i ri nuk parashikoja se çfarë mund të arrihej përmes bashkëpunimit, pavarësisht dallimeve, por tani di që vendi im ka paguar një çmim të lartë për shkak të nacionalizmit”, thuhet më tej në tekstin e shkruar nga Vuçiq. Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiq thotë se vendi i tij e ka paguar shtrenjtë politikën nacionaliste, por thotë se tani Ballkani ka ndryshuar dukshëm... 

Origjina e pa zbuluar -Hanibal Barka

“Hanibali ishte djali më i madh i Gjeneralit Kartagjenas Hamilkar Barkas, i cili qe i suksesshëm në Luftën e Parë Punike. Vëllezërit e tij më të vegjël qenë Hasdrubali dhe Mago, të cilët gjithashtu qenë gjeneralë të Kartagjenës. Historia Romake thotë se Hanibali si 9 vjeçar bashkë me vëllezërit e tij i premtuan babait të tyre se do ta shkatërrojnë Perandorinë Romake, por... 

NJË LIBËR I SHKRUAR ME FISNIKËRI DHE PASTËRTI SHPIRTI

FetahBahtiri Recension BajramMuharremi – Bistrica: ”Vullkan i shpërthithur”, poezi, 2018   (Botues: Shoqata e ShkrimtarëvedheArtistëveShqiptarë ”Papa Klmenti XI Albani”, Suedi)   Mekënaqësipranovaqë ta bëjredaktinminkëtijlibritëautoritBajramMuharremi – Bistrica titulluar ”Vullkan i shpërthirur” dhefillovapunën i mbushurmeentusiazëm. Papritmas hasa nëvjershën ”Dritë... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch