Home » Archive for Mars 5th, 2018

Me rastin e Ditës së Mësuesit – Hapja e shkollës së parë shqipe në Preshevë

Shkruan: Xhemaledin SALIHU, profesor     Më 7 shkurt 2015 u mbushen 73 vjet të Shkollës së Parë Shqipe, të hapur zyrtarisht dhe solemnisht në Preshevë, te Vila Letafet, ku qytetarëve, mësuesve dhe nxënësve të ardhshëm, të kësaj shkolle u foli Abdullah Krashnica-Presheva, sekretar i Komitetit të Rrethit të Preshevës. Para Luftës së Dytë Botërore, Preshevën e karakterizon prarambeturia... 

Sa është “cilësor” niveli i arsimit në Kosovë?!

Vlerësimi i cilësisë në bazë të ekonomisë së tregut në arsimin superior në Kosovë Së fundmi u panë disa lista vetëvlerësuese për bartësit e arsimit superior në Kosovë, ku renditeshin këto institucione si më të “mirat”! Në këto lista printe Universiteti Publik si i pari dhe Kolegji AAB si i dyti e kështu me rradhë. Në bazë të kësaj liste, secili nga këto institucione,... 

FAMILJA JASHARI ËSHTË IDENTITETI MË PËRFAQËSUES KOMBËTAR

FAMILJA JASHARI ËSHTË IDENTITETI MË PËRFAQËSUES KOMBËTAR QË KA QËNDRUESHMËRI DHE AUTORITET NË GJIRIN E POPULLIT SHQIPTAR NË TË GJITHA TROJET ETNIKE SHQIPTARE DHE MËRGATË Nga Hysen Ibrahimi, Suedi/Förslöv, 5 mars 2018 Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI – Albani”, në Suedi (SHSHASHS), e përkujton me dhimbje të thellë dhe njëkohësisht me... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch