Home » Archive for 21 Prill, 2018

Koçi Petriti, portreti i një poeti dhe studiuesi

Dr. Jolanda Lila “Kultura zë vendin e vrimës së fundit të kavallit dhe ka një injorim injorant prej medieve dhe ekraneve tona ndaj veprimtarive letrare e artistike”- Kështu do të shprehej Koçi Petriti, në një intervistë të dhënë dhjetë vjet më parë, ndër të rrallat intervista të tij, pasi ai nuk e pëlqente dukjen dhe zhurmën, por punoi fort në heshtje gjersa mbylli sytë,... 

Banaliteti, injoranca dhe krimi, si “normalitet”

Shkruan: Nehat Hyseni Kosova është bërë “nëna e vakive”, ku nga goja e pushtetmbajtësve aktualë gjithçka mund të dëgjosh e përjetosh, si në cirk të hapur e të pafund. Gjithçka në qeverisjen e Republikës së Kosovës është kthyer mbrapsht dhe injoranca, arroganca, banaliteti e krimi janë kthyer, si me magji, në “normalitet”! Gjatë vitit 2017 kishim dy palë zgjedhje në... 

SOT NË ZHABAR TË MITROVICËS BËHET VARRIMI I ISH-NËNKAMPIONIT EVROPIAN DAUT DAUTIT

Nga Hysen Ibrahimi   Fragment i xjerr nga libri ”Thesar Kombëtar i Mërgatës Shqiptare në Suedi”, vëllimi 2    (Ishte me banim në Suedi, ish-nënkapion Evropian dhe kampion i Ballkanit në Boks, Anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi)   Kujtime interesante të Daut Dautit, ish boksier i KB ”Prishtinës”   Shikuar shkurtimisht... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch