Home » Archive for 20 Korrik, 2018

Ligji i ri për mërgatën në procedurë e hap rrugën për investime nga jashtë

Prishtine, 20 korrik 2018, Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike e Kosovës do të mbështesë mërgatën me të gjitha mundësitë që ka. Me ligjin e ri që është në procedurë të hartimit dhe miratimit, parashihen lehtësira, sidomos për investitorët nga mërgata dhe jo vetëm. Zëvendësministri Arian Daci, gjatë një takimi që ka pasur me një delegacion të Shoqatës së... 

KRAHINA E PUSTA REKËS /Lumi i Shkretë/ NË SERBI, DIKUR SHQIPTARE

Shkruan: Xhemaledin SALIHU, professor Pjesa I Krahina e Lumit të Shkretë /Pusta Reka/ përfshin kryesisht Bojnikun, Lebanin dhe Kurshumline, të cilat I takojnë rrethit të Jabllanicës. Feliks Kanici, studiuesi austriak Jabllanicën e quan Arnaute /shqiptare/, andaj në këtë punim do të flasë vetëm për ato fshatra shqiptare dhe banorët e saj shqiptarë, sipas shënimeve që i kanë dhënë... 

Demokracia në Kosovë kullë e fildishtë

Ali Hertica Jo rrallë shoh një studiues i cili paraqet rezultatet e punës së tij jashtë kullës së fildishtë, të shkencës, të detyruar për të justifikuar. Relevanca e afateve kohore të çështjes së pretenduar akademik . Shkencëtarët të cilët angazhohen me demokracinë sot, për të shpëtuar të paktën këtë pyetje të ngutshme. Nuk është e vështirë një letër në mëngjes,... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch