Home » Archive for Korrik 25th, 2018

Unioni Artistik i Kombit Shqiptar: Në mbrojtje të teatrove, në mbështetje të artistëve të skenës

Nga Azgan HAKLAJ * Në mbështetje të artistëve për mbrojtjen e Teatrove Kombtar nga kleptokratet qe duan të ndertojne keopset e veta me parate e drogës e të krimit me te cilat blenë mandatet dhe morën pushtetitn për te gllabruar shtetin. Teatri Kombtar ështe pasuri Kombtare, monument kulture per të cilin vendos sovrani. Në demokraci sovrani ushtron pushtetin me anë të zgjedhurve të... 

Politike është një koncept mjaft abstrakt

Ali Hertica Te Velde ishte i pari në Holandë në fushën e kulturës politike .Çfarë është kultura politike saktësisht? Te Velde shpjegon se ka disa përkufizimet e termit, por ai është më në shtëpi me përkufizimin antropologjik. Sa më shumë që një tendosje antropolog i njohur në disa studime të veçanta të zonës, si Te Velde shikon në fusha të ndryshme të politikës, të... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch