Home » Archive for Gusht 9th, 2018

JEMI PËR RECIPROCITET TË PLOTË ME SERBËT E KOSOVËS, si zgjidhje më e mirë dhe më e drejtë për shqiptarët në Luginën e Preshevës

Aktualizimi i befasishëm i çështjes së shqiptarve të Luginës së Preshevës, dmth të komunës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, nga Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, pas vizitës së përfaqësuesve politik e institucionalë të kësaj pjese të gjeografisë tonë kombëtare, më 26 korrik 2018 tek ai, jehoi fuqishëm tek shqiptarët, kudo që ndodhen. Por, kjo jehonë... 

Kërkesa e Thaçit për bashkim të Luginës me Kosovën përbën detyrë dhe akt patriotik dhe kombëtar, ndërsa e kundërta përbën pabesi dhe tradhëti ndaj tyre

Nga Skënder Sadri KAPITI, Durrës Presidenti  Thaçi tha të vërtetën Kam botuar 4 shkrime me titull  të tilla si:“ Politika e Tiranës ,mjaft më me politikën antiKosovë”, ku në ato shkrime kam prekur dhe shkruar  mes të tjerash edhe ato se çfarë tha Thaçi kohet e fundit në adresë të Berishës. Unë edhe këto i kam shkruar me kohë . Të gjithë e dimë tashmë aktin e rëndë... 

Reagim ndaj ndalesës jocivilizuese të Akademik Hivzi Islamit nga Policia kufitare e Serbisë, për t’i vizituar familjarët e tij në Preshevë

Ne qytetarët e Luginës së Preshevës që jetojmë, punojmë e veprojmë në Kosovë, reagojmë ashpër ndaj ndalesës jocivilizuese të Akademik Hivzi Islamit, më 8 gusht 2018, nga Policia kufitare e Serbisë, në pikën kufitare në Muçibabë, me ç’rast, pa dhënë asnjë sqarim dhe arsyetim zyrtar, policia kufitare ia ndalon atij vizitën familjarëve në Preshevë. Në këtë mënyrë,... 

Trashëgimia kulturore jomateriale shpirtërore e Luginës së Preshevës dhe viseve shqiptare

Shkrim nga Dr. Rovena VATA  Tema: “Trashëgimia kulturore jomateriale shpirtërore e Luginës së Preshevës dhe viseve shqiptare”. Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës, me seli në Preshevë, në datat 6 dhe 7 korrik 2018, organizoi Konferencën Shkencore Mbarëshqiptare me temë bosht: “Trashëgimia kulturore jomateriale shpirtërore e Luginës së Preshevës... 

Rrebelim qytetarë

Ali Hertica A kanë të drejtë qytetarët të rrebelohen  kundër një qeverisje të padrejtë. Padrejtësia gjen vend kur do herë,kur autoritetet politike nxjerrin vendime që nuk mbështeten nga të gjithë.Mirëpo, deryra për bindje vlen edhe për vendime të padrejta,megjithëse qytetarët i shikojnë vendimin për bisedime si të padrejta dhe me pasoja ,nuk duhet të rrebelohet kundër autoriteteve... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch