Home » Archive for 16 Nëntor, 2018

Tentim-shantazhimet e Serbisë ndaj Faktorit Ndërkombëtar kundër Kosovës

Fillimisht  Serbia sidomos që nga  vitet 1870, vazhdimisht  luan një lojë politike të asnjanësisë  karshi përcaktimit të të qenit  pro Perandorisë Osmane apo pro-Ruse. Fillet mund të gjenden që  nga  Aleanca e princave serbë me ata Osman në Betejën e Maricës më 1371. Pastaj  me princin serb Brankoviqin, në Betejën e Kosovës, pasuar me marrëveshjen  e  majit 1453 të Sulltanit... 

SHOQATA E SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË ”PAPA KLEMENTI XI ALBANI” – ”FOLE KOMBËTARE” E MËRGATËS SHQIPTARE NË SUEDI

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë”Papa Klementi XI Albani”,e krijuar më 26 Nëntor të vitit 2011, në zemrën e vendit të paqes mbi 200-vjeçare, në Suedi,sot mund të themi se është kthyer në një institucion vullnetar shumëdimesional,që kryen një veprimtari të dendur atdhetare dhe letrao-artistike. Themeluesit,veprimtarët dhe frymëzuesit e kësaj  shoqate janë të... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch