Home » Archive for 18 Nëntor, 2018

Invazioni i shtetit serb ndaj asaj pak kulture shqiptare që ka mbetur në Preshevë

Invazioni i Beogradit që të mbyll me pranin e policisë serbe Shtëpinë e Kulturës “Abdullah Krashnica” në Preshevë, në të cilin objekt janë edhe Biblioteka e Qytetit, Teatri i Qytetit, si dhe Radiotelevizioni i Preshevës, tani në muajin nëntor që është muaji i festave kombëtare shqiptare, padyshim që është vazhdimësi e politikës antishqiptare dhe asaj antivlerave evropiane... 

PVD dhe PDSH, nënshkruan marrëveshjen e koalicionit për udhëheqjen e Këshillit Nacional të Shqiptarëve të Luginës së Preshevës

Kjo marrëveshje mes dy subjekteve politike nga pesë sa kishin pjesmarrë në zgjedhjet e KNSH-së, kishte për bazë zhvillimin shoqërorë, mbrojtjen, ruajtjen dhe avancimin e identitetit dhe flamurit kombëtarë si dhe prosperitetin e shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Marrëveshja përfshinë rritjen e cilësisë në katër fushat që parashihen të merren Këshillat Nacinale,... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch