Home » Archive for 9 Prill, 2019

GJUHA-KOMBI-SHTETI ËSHTË TRINOMI SHUMË I RËNDËSISHËM

Hasan Elshani, redaktor i librit “TË DASHUROSH NUK ËSHTË MËKAT” të bashkautorëve Ymrije Beriqi dhe Hysen Ibrahimi Historiku i poezisë shqipe ndër shekuj, ndahet konkretisht në tri etapa të zhvillimit të poezisë: asaj të Rilindjes, post-Rilindase dhe poezisë së sotme moderne. Një shkrim në Italinë e viteve 40-ta të shekullit të kaluar thoshte se “shqiptarët janë popull luftëtarësh... 

“Valsi i lumturisë” i Ylljet Aliçkës botohet në Francë

Me kënaqësi dhe gëzim ju njoftoj se sapo qarkulloi në Francë romani “Valsi i lumturisë” i shkrimtarit Ylljet Aliçka nga shtëpia e njohur botuese L’esprit du temps, përkthyer nga Michel Aubry,  me parathënie nga Ismail Kadare, i cili ndër të tjera shkruan: «Një roman i shkruar me art dhe dinjitet».Ky roman ka qarkulluar për herë të parë në shqip nga Botimet... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch