Home » Archive for 28 Prill, 2019

Merkel dhe Macron, paqebërësit e Ballkanit

Në Ballkanin Perëndimor, idetë nacionaliste si zgjidhje konflikti janë në kërkesë. Kancelarja Merkel dhe kreu i shtetit i Francës Macron duan të parandalojnë skenarë të tillë në një samit nesër në Berlin. Shkëmbimet territoriale, demarkacioni etnik, rivendosja e grupeve etnike – këto janë ide që kërcënojnë zjarrin që politikanët kryesorë në shtetet e Ballkanit... 

Gjergj Kastrioti në nëntor 1443, përmes Luginës së Preshevës filloi Veprën e Tij!

Lugina e Preshevës, mes tyre disa dhjetëra fshatëra, kanë  edhe sot kujtimin e  paharruar për  Motin e  Madh,veçmas  Shqipëtarëve  katolik të kësaj ane![1]Një  ndër fshatrat e  tillë, është edhe Rahovica. Fshat ky më i madh i  komunës së Preshevës, që ka rreth 1200 shtëpi, me  rreth 6000 banorë.  Falë pozitës  gjeostrategjike, ... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch