Home » Archive for 14 Maj, 2019

Në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dëshmorët po syrgjynosen edhe për së vdekuri

 Muaji Maj për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës është muaji i kujtimit të të rënëve në rrugën e përpjekjes për çlirim dhe bashkim me Kosovën. Klasa politike e Luginës së Preshevës nuk shprehë as interesimin më të vogël për të organizuar në mënyrë institucionale, akademitë përkujtimore as edhe pas dy dekadave. Shqiptarizmi është një filozofi... 

Pse kaq shumë…?

 Nga Skënder Sadri KAPITI Pyesim : Pse kaq shumë parti e politikanë dhe kaq pak demokraci? Pse kaq shumë shkolla, universitete, profesorë e akademikë, dhe kaq pak dije dhe edukatorë? Pse kaq shumë ligje dhe juristë dhe kaq pak drejtësi? Pse kaq shumë pasuri, dhe kaq pak punë, mirëqënie e begati? Pse  kaq shumë flamuj e kaq shumë eufori, dhe kaq pak... 

Çdo politikanë përdor gënjeshtrat për të justifikuar pushtetin e tij

Mr.Ali Hertica Çdo sistem politik ka në bërthamën e tij ideologjinë. Sistemi më i zakonshëm është quajtur demokraci parlamentare, në të cilat shkalla e bashkëveprimit në mes të politikanëve dhe qytetarëve të tyre është baza. Vendimet politike merren pasi ata janë të përgatitur. Kjo është një sistem i komplikuar dhe nuk është shumë e qartë për të gjithë se... 

KONKURS POETIK për Dëshmorin BYLBYL HAZIR BREÇANI

-Afati i fundit: me 31 maj 2019-i “Botimet TROPOJA”, në nderim të emrit e veprës të Bylbyl Hazir Breçanit: “Dëshmor i Kosovës dhe i Shqipërisë” e “Qytetar Nderi” i Tropojës, do të organizojmë një: KONKURS  POETIK: Me krijimtari poetike për jetën e veprimtarinë e tij në 20 vjetorin e rënies së tij në Kosovë. Ky... 

POETI IDRIZ GASHI, JEP ELEMENTE TË MJAFTUESHME SE KA AFTËSI KRIJUESE POETIKE

Nga z. Hysen Ibrahimi Sot dolingashtypilibri i titulluar ”Se nukvdes” (Përmbledhjemepoezi) iautoritIdrizGashit, botuesShoqata e ShkrimtarëvedheArtistëveShqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi. Kur flasimpërpoezinë e autoritIdrizGashi, përidenë e tijkrijuesepoetike, kam parasyshprirjen e tij, prirjekjoqëështëesencialisht e natyrëssëvleravekualitativepërpoezi,... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress