Home » Archive for Janar, 2020

Stabiliteti dhe kushtet për legjislacionin e Kosovës

Mr.Ali Hertica Në programin e shkencave politike thuhet se është e rëndësishme të shpjegohet se si mund të shkatërrohen llojet e ndryshme të legjislacioneve dhe si mund të ruhet secila prej tyre. Në trajtimin e këtyre dy temave, Aristoteli na i kujton pikëpamjet mbi drejtësinë, që janë tema e formave të ndryshme të qeverisjes, veçanërisht demokracisë dhe oligarkisë. Demokracia... 

LETËR E HAPUR DREJTUAR Z. ISA MUSTAFA, KRYETAR I LDK- PRISHTINË

I nderuar Z. Mustafa! Ju lutem, i nderuari kryetar i LDK-së, pasardhësi i të madhit, të diturit, të shumëvlerësuarit, të respektuarit nga të gjithë shqiptarët dhe kombi shqiptar- Ibrahim Rugova, të pranoni nga unë (i panjohur për Ju), Pjetër Meta, nga Nikaj Merturi i Tropojës, vendlindja ime dhe vend-origjina e përbashkët, të ju drejtohem (edhe nepermjet Portalit Rajonal, PanShqiptar... 

Virtyti, e verteta, e drejta -përballë gënjeshtrës, vesit, pragmatizmit, komercializmit artistik, utilitetit politik

Të gjithë folëm- radhën e ka Tropoja. E verteta të bën të lirë.“Liria jote është deri aty ku fillon liria e tjetrit” (Niçe).“Aty ku fillon liria e tjetrit mbaron liria jote”. (Likurgu)Filmi u shfaq, Mamaqi foli, reagoj duke genjyer përsëri, Sulltan Rama demonstroj zhargonin e tij rrugaçëror. Tani nuk ka më asnjë dilemë së cili është misioni i këtij... 

FADIL FERATI KISHTE PRIRJE PREJ NJË NJERIU TË SHQUAR ME VIRTYTE TË LARTA NJERËZORE EDHE KOMBËTARE

Në këtë 30 janar, kujtoj Fadil Feratin, një burrë të madh të kombit. Një personalitet që nuk u ndalë asnjëherë të veprojë për Kosovën dhe shqiptarët. Sot kujtoj mikun tim më të mirë! Me Fadilin kemi qenë bashkë në struktura të LDK- së. Kemi kaluar kohë të vështira, por edhe momente të mira, pas sfidave që kalonim.  Fadil Ferati, për asnjë moment nuk i është... 

Reagim tropojan ndaj Mamaqit dhe tutorëve të tij

Shtëpia e shqiptarit është e Zotit dhe e mikut shkruhet në Kanunin e Lek Dukagjinit.Tropojanët të hapën shtëpinë dhe zemrën, ju u cenuat nderin Mamaq. Që në fillim të këtij reagimi desha të theksoj se Mamaqi as mamaqët, as ata që i kanë nxitur, tutori apo producenti politikë i mamaqëve, e ata që kanë bashkëpunuar me të nuk mund të fyejnë e turpërojnë Tropojën e tropojanët.... 

Demokracia totale nuk është demokratike në shoqëri

Ali Hertica E gjithë fuqia për njerëzit,duket kulmi i demokracisë. Por partitë që duan t’i japin më shumë pushtet popullit, siç janë ato në Hungari, Poloni dhe Turqi, shpesh portretizohen si antidemokratike.  Është e arsyeshme kjo akuzë apo jashtë vendit.Kundërshtarët shpesh i etiketojnë këto masa si jodemokratike apo edhe antidemokratike. Gjëja interesante... 

Pluralizmi origjinal është një produkt tipik i modernizmit

Ali Hertica Me Pluralizmin, demokracinë dhe njohuritë politike, shkencëtari dhe filozofi holandez Hans Blokland ka shkruar një torfe të tërë së bashku. Para se të shkruante këtë libër, autori u frymëzua nga pyetja se cilat mundësi demokratike kanë ende qytetarët bashkëkohorë për t’i dhënë një drejtim kolektiv shoqërisë së tyre. Mbi të gjitha, ai beson t’i... 

ANDRRA E MADHE ALPINE BREGDRINASE

Dy dekada…Dy shekuj…Dy mijë vjet,Andrra për Autostradë e Hekurudhë BregdrinaseO Halil Ahmeti: mbeti vrri…, u ba bjeshkë…!Edhe Ponashec…edhe Gjerovicë e Jezercë. Andrres së mëngjezeve bregdrinasepër hekurudhë e autostradë alpineDeti i jep jetë me valët plot kaltërime,Malet e mbajnë në kambë, në ecje, në zgjime! Andrra për Hekurudhë e Autostradë... 

Burokracia dhe sistemi demokratuik

Ali Hertica Termat burokraci dhe demokraci zakonisht mendohen, si në atë akademik ashtu edhe në atë letërsia popullore, si qasje antitetike për sigurimin e qeverisjes për një shoqër.Burokracitë publike zakonisht konceptohen si të nevojshme nga njëra anë për administrimin efektiv të programeve publike, por si legaliste dhe kryesisht indiferente sipas dëshirave dhe kërkesave... 

“GAZETA E ALPEVE”: SHFLETOJMË NUMRIN 2 TË JANARIT 2020…

Këto ditë janari 2020 doli në qarkullim “Gazeta e Alpeve”, numri 2 (21) i saj, Gazetë Rajonale, PanShqiptare, NdërBallkanike, e cila gjendet në shitje të lirë në Shqipëri e në Kosovë dhe me abonime në Rajonin Ballkanik Shqiptar (Shqipëri, Kosovë, Mali i Zi, Maqedoni, Greqi, Kosova Lindore e Sanxhak) dhe në Itali, Zvicër, Mbretëri e Bashkuar e Britanisë së Madhe, Gjermani... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress