Home » Archive for 10 Shkurt, 2020

Anton Quni- Ministri i duhur në Ministrinë e duhur

Nga Skënder Sadri KAPITI Nuk do zgjatem për të shpjeguar se çfarë është politika, por do të them vetëm njërën dhe kryesoren: politika është një aktivitet i cili synon pushtetin duke perdorur çdo mjet. Në demokraci sëmundja më e rëndë politike është partizanizmi, nepotizmi, servilizmi,korrupsioni dhe injoranca(paaftësia dhe joprofesionalizmi, pra jomeritokracia). E tillë... 

Proceduralizmi këndvështrim liberal-neutral argument i qartë filozofike

Ali Hertica Mbi të gjitha, në sferën publike debatet filozofike shpesh përjashtohen si të papërshtatshme dhe të parëndësishme. Shtë vërtet befasuese se si rrallëherë politikanët tanë i referohen parimeve të bazuara në vlera. Ideologjitë e mëdha duket se fryhen deri në vdekje dhe partitë e ndryshme tona politike janë thuajse të gjitha në qendër. Tensioni i një numri... 

Azgan Haklaj: Uragani popullor shpartalloj korin e laraskave, të Sulltan Ramës

Komedia Tallava e Mamaqit u dogj si kashta.“Jeta rrjedh nga rrjedhin lumenjtë, ata janë mjalti i qytetërimit”, Aristoteli.  Propoganda e shfrenuar e Kalifatit Ramian nuk mund të baltosë qytétërimin mijëra vjeçar, Mesapotominë Shqiptare që shtrihet mes lumenjëve Valbona e Drini.Qesh mirë kush qesh i fundit.Mijëra vetë gjatë këtyre ditëve kanë dënuar me... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress