Home » Archive for 4 Mars, 2020

Opozita mund të përkufizohet si të gjitha partitë politike apo lëvizjet

Ali Hertica Pluralizmi politik është një pjesë e pandashme e demokracisë dhe pranimit të qeverisë së protestës ose të kundërshtimi dhe ekzistenca e një përfaqësimi institucional të opozitës politike janë parakushte për të. funksionimi demokratik i institucioneve. Sipas filozofit dhe shkencëtarit politik francez Raymond Aroni, demokracitë janë sisteme “në të... 

Inatet e rrahagjoksisë po e qojnë shtetin e Kosovës në humnerë

Nue Oroshi Rrahagjoksia shqiptare se unë jam unë dhe ska si unë historikisht e ka dëmtuar kombin shqiptar gjatë shekujve.Kjo rrahagjoksi po e vazhdon edhe sot e kësaj dite në politikën e Kosovës ku secili është kundër secilit dhe nuk e merr veshë qeni të zonë se çka është duke ndodhur në politikën e Kosovës. Mungesa e një bashkëpunimi në raportet pozitë-opozitë,... 

Drejtësia si koncept thelbësor i filozofisë politike

Ali Hertica Çfar është politika, është një pyetje kryesore e filozofisë politike. Përgjigja e kësaj pyetje do të përcaktojë kryesisht se si një autor zhvillon një filozofi politike. Në politikë, megjithatë,  fillimisht mendojmë për sisteme ose institucione politike, siç janë parlamenti, partitë politike ose pushtetarët. Për të mbajtur të organizuar lëndët... 

Zbarkimi i shqiponjave shterroj cicërimat e papagajëve

Nga Azgan Haklaj Mbi njeqindmijë qytetarë pushtuan Bulevardin Deshmorët e Kombit, si aleatët në Normandi.Me 6 qershor të vitit 1944 zbarkuan aleatët në Normandi, me operacionin “Overlod”, kundër ushtrisë fashiste të Adolf Hitlerit.Komandanti i Përgjithshëm, Gjenerali Amerikan Aizenhauer u shpreh në atë kohë se “Në operacionin në fjalë nuk pranohet asgjë... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress