Home » Archive for 28 Mars, 2020

Punëtori i një institucioni lokal, niset për tu kthyer në Preshevë dhe nuk u pa më

Nga 24 marsi është zhdukur një person nga Presheva dhe më nuk i është lajmëruar familjes së tij. Burimet e Indeksonline mësojnë se personi në fjalë kishte tentuar të kalonte përmes pikës kufitare në Merdare, për në Serbi, por se nuk i ishte lejuar. Ai kishte tentuar sërish përmes një pike tjetër kufitare por prapë nuk kishte arritur të dilte matanë kufirit. Tutje... 

Presheva dhe Bujanoci me mbi 800 persona në vetëizolim

Qytetet si Bujanoci dhe Presheva kanë në vetizolim një numër të madhë të personave, edhe atë : në komunën e Bujanocit – 583 ndërsa në Preshevë  291 persona. Vlen të theksohet se numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara kohëve të fundit në rrethin e Pçinjës është 5 , dy janë punëtorë mjekësor – një nga Spitali Special për sëmundje pulmonare në... 

Qytetarët duan më shumë ndikim në përmbajtjen e procesit demokratik

Ali Hertica Shoqëria e rrjetit mund të mos jetë në gjendje të kontrollohet, por ajo mund të ndikohet masivisht duke u lidhur me të sipas logjikës së vet. Natyrisht, komunat me të vërtetë mund të pohojnë ndikimin e tyre në lojën publike të shoqërisë së rrjetit. Sidoqoftë, kjo kërkon që qeveritë të kuptojnë se proceset politike janë kryesisht pronë e vetë shoqërisë.... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress