Home » Archive for 29 Mars, 2020

Paragjykimi është liberalët gjithmonë më shumë për të drejtat e qytetarëve sesa ato të shtetit

Ali Hertica Në një kontekst të BE-së, përgjithësisht është pajtuar që një azilkërkues të kalojë procedurat e pranimit në vendin e hyrjes në Bashkimin Evropian. Nëse ai nuk e bën këtë dhe vazhdon të udhëtojë në një Shtet tjetër Anëtar, ai mund të kthehet nga ai Shtet Anëtar në vendin ku ai hyri në Union. Me respektimin e duhur të këtyre rregullave,. Të paktën... 

ARBAN ABRASHI, NJË FORCË QË E MBRON E FORCON RUGOVIZMIN

Nga Hilmi GASHI – Gjermani             Ditë më parë, Arban Abrashi, antar i Kryesisë Qendrore të LDK-së dhe deputet i Parlamentit të Kosovës, kreu një vizitë pune të suksesshme në Gjermani, e cila në dekadat e fundit ka qënë e mbetet një nga vatrat më të rëndësishme e më të fuqishme të veprimtarisë së Lidhjes Demokratike... 

Anteu i shqiptarizmit- maratonomaku i lirisë, epilog tragjik si eremit në Katakombin e Dragobisë

Refleksione në 95 -vjetorin e Heroit të Popullit- Bajram Currit.Sipas Mitologjisë Greke Anteu ishte një gjysëm gjigand, i bëri i Gjeas (nënës tokë) dhe Poseidonit, (Zotit të detit).Ai jetonte në Lihi në Afrikë dhe kushdo që vinte në territorin e tij e detyronte të luftonte me të dhe rendomtë i mundte të gjithë.Kundërshtari i tij i fundit ishte Herakliu (Herkuli), i cili  e... 

Dje nga Shqipëria jan nisë për Itali 10 mjekë dhe 20 infermierë

Në aeroportin e Rinasit dje jan nisur 10 mjekë dhe 20 infermierë për në Itali ku do ndihmojnë kolegët e tyre për të shpëtuar jetët e pacientëve të prekur me COVID-19. Të gjithë mjekët dukët se janë gati, pasi janë të veshur me veshjen mbrojtëse dhe maska ata do të japin kontributin e tyre për të përballuar situatën me koronavirus në Itali. Bashkë me ta për t’i... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress