Home » Archive for 7 Prill, 2020

Nënkryetari i komunës së Preshevës: Asnjë ndihmë se morëm nga Kosova e Shqipëria në këtë kohë

Armend Aliu, nënkryetar i komunës së Preshevës, ka thënë sot se institucionet e Republikës së Kosovës kanë treguar minimumin e interesimin për shqiptarët e Luginës së Preshevës. “Nga Qeveria e Kosovës nuk kemi marrë asnjë ndihmë e as nga Republika e Shqipërisë. Fatkeqësisht ne po vazhdojmë të luajmë rolin e jetimit të plotë. Komunat shqiptare nuk kemi asnjë vëmendje... 

Intervistë me analistin nga Kosova Nexhmedin Spahiu

Intervista në lidhje me situatën politike dhe situatën e krijuar nga COVID 19 në Kosovë  Read More »

NA IKU DHE SOKOL MESHI, NJERI I MIRË, I PUNËS SË MADHE, QË SHFAQEJ HERO…

Nga Pjetër META PËRPALAJ Një lajm i papritur dhe i hidhur, që më preku thellë në shpirt sot, kur mësova lajmin e vdekjes të mikut e shokut tim, mikut të dashur të të gjithë nikaj-merturasve, mikut të të gjithë Tropojës që e kanë njohur, burrit më të njohur të Nikaj-Merturit prej një shekulli, e në shenjë si një Bajrak i gjallë, dallueshëm prej të tjerëve. Pinjoll i... 

Demokracia si një konflikt jocivvilizues në arsyetimin e vetë të sistemit

Ali Hertica Brenda kontekstit praktik të këtij teksti duhet të kufizohem në skicimin e skicës së gjerë dhe në minimumin e referencave dhe burimeve. Shpresoj se kjo do të hapë rrugën për diskutime të mëtejshme, dhe se toni mjaft i thatë dhe i drejtpërdrejtë i argumenteve të mia nuk interpretohet si një shenjë e një bindjeje të pakursyer të së drejtës. Siç kam vërejtur... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch