Home » Archive for 20 Prill, 2020

Komuna e Preshevës: Këto janë masat e reja që ka ndërmarrë Qeveria e Serbisë

Qytetarët mbi 65 vjet duke filluar nga nesër, e Martë , e premte dhe e diel mund të dalin në shëtitje në kohëzgjatje prej gjysmë ore. Këtë gjysmë ore për shetitje mund ta shfrytëzojnë prej orës 18 deri ora 01 pas mesnate më së shumti 600m afër shtëpisë apo banesës ku jeton. Gjithashtu nga data 21 prill 2020 u lejohet puna zanatlinjëve si: mekanikëve, gomisterive, këpucëtarëve,... 

Ideologjia në tipologjinë ekzistuese të “shteteve” sipas karakteristikave sociale

Ali Hertica Shteti është një formë e organizuar historikisht e organizimit të pushtetit politik brenda një shoqërie të caktuar dhe territorit sovran. Shteti përmes një sistemi të organeve të krijuara posaçërisht kryen funksione që synojnë përgjithësisht ruajtjen e sovranitetit dhe integritetit të shoqërisë, me karakteristikat e tij të qenësishme historike, kulturore,... 

Intoleranca shpesh buron nga besimet e forta ose ekstreme

Ali Hertica Më në fund, nga studimet historike mund të bëhet e qartë se toleranca është gjithnjë një ndërthurje praktike dhe ideale. Historia e tolerancës është histori e kompromiseve të fituara me vështirësi politike dhe juridike. Shtë gjithashtu një histori e vendimeve të përditshme të marra nga qytetarët e Evropës së hershme moderne. Kompromiset politike që shpesh... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch