Home » Archive for 26 Prill, 2020

Opinion: Kush e formoj Gjakatën e Hagës

Prof.Avdi Gjata Nga formimi i Gjykatës së Hagës në politikën zyrtare të Kosovës, partive politike, deputetëve e qytetarëve shqiptar, vazhdimisht dëgjojmë mendime e akuzime për e kundër votimit të Gjykatës së Hagës, sikur kjo të ishte në duartë e deputetëve apo institucioneve të shtetit të Kosovës. Për të ndihmuar sadopak për sçarimin e kësaj dileme, po mundohem... 

UÇK-ja është frymëzimi, madhështia dhe krenaria më e madhe kombëtare shqiptare

Nga Skënder Sadri KAPITI Askush mos ta mendojë dhe as të mos e mashtrojë veten se do të mund të manipulojë dhe as ta korruptojë memorien historike për Luftën e Lavdishme dhe Heroike të UÇK-së. Asnjë armik i jashtëm dhe as  i brëndshëm, asnjë “gjykatë speciale”, asnjë dashakeqës e shpifës, asnjë pushtet dhe asnjë politikë e korruptuar nuk do të munden që as me... 

Përkufizimet e ndryshmit të shoqërizimit politik në përgjithithësi

Ali Hertica Falë shoqërizimit, një person bëhet bartës dhe ekzekutues i funksioneve të ndryshme në organin publik dhe, duke i realizuar ato, kontribuon në jetën e shoqërisë. Shtë e qartë se shoqërizimi është një parakusht thelbësor i qenies shoqërore. Theksojmë këtu se zhvillimi i kulturës shoqërore është një mënyrë e shoqërizimit. Vlen të përmendet se secili... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch