Home » Archive for 15 Qershor, 2020

Sevdail Hyseni: “Festa e plisit të bardhë” edhe në Preshevë

Në Pallatin e Kulturës “Abdulla Krashnica” në Preshevë, të shtunën e 13 qershorit, të këtij viti, u mbajt një takim konsultativ lidhur me organizimin e manifestimit mbarëkombëtar shqiptar, tashmë tradicional, “Festa e plisit të bardhë” edhe në Komunën e Preshevës. Qëllimi i këtij takimi me karakter konsultativ ishte njohja për së afërmi rreth iniciativës për... 

Vetëvendosja dhe meselja e Hasan Karcyllit

Shkruan: Nehat HyseniNa ishte njëherë një trim i madh, Hasan Karcylli, i cili asnjëherë nuk ishte ndarë nga pushka e tij, me të cilën kishte vrarë shumë armiq të popullit e të vatanit.Një ditë prej ditësh, derisa ishin duke pushuar e kuvenduar, ai vëren se vëllaut të tij të dashur iu kishte ngjitur një karcyll në ballë.Ky trim dai, sapo e vëren, merrë pushkën dhe e vret... 

SKENARI I SHKATËRRIMIT TË KOSOVËS – CEDRIC WERMUTH: JU LUTEM MOS E HUMBNI SHPRESËN

“Historia është në anën tuaj. Ne, populli i Evropës jemi me ju”  MA. AGIM ALIÇKAJ          Ishin këto fjalë me domethënie të lartë të deputetit të parlamentit zvicerian në twitter drejtuar popullit të Kosovës, të cilat prekën zemrat shqiptare me 3 Qershor 2020, kur në Prishtinë Parlamenti i komprometuar i Kosovës, me... 

Në një demokraci me Referendum ata duhet të bindin të gjithë popullinë

Ali Hertica Referendumi nuk do të përshtatej në sistemin përfaqësues. Ky argument nuk ka kuptim. Nuk ka vende në botë që drejtohen thjesht nga demokracia e drejtpërdrejtë (pa parlament), por ka edhe disa vende që nuk kanë ndonjë formë të referendumit. Përzierja është normë. Në Zvicër dhe gjysmën e të gjitha shteteve amerikane, sisteme të gjera të referendumit kanë... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch