Home » Archive for 22 Qershor, 2020

Organizatat e shoqërisë civile ose një qytetar i përkushtuarme tematika sociale

Ali Hertica Nisur për pasqyrimin e mëposhtëm: një listë me tematika sociale neutrale si ushqimi, uji, energjia, shëndetësia, kultura, arsimi, kërkimi, strehimi dhe urbanizimi, lëvizshmëria, punësimi, pensionet, taksat,…. Temat janë “neutrale” sepse ato janë “funksionalitete” ose lehtësira për të cilat askush nuk është “për” ose “kundër”... 

KONTRIBUOJMË PËR SHTËPINË TONË: SKIVJANIN

-Bisedë me shkas, me kryetarin e Shoqatës së mirënjohur “Skivjani” në Zvicër, zotin Bashkim KASUMAJ – Me rastin e vazhdimit të punës në qendër të Skivjanit, për rrumbullakësimin infatsrukturor të qendrës së fshatit Skivjan në Gjakovë, punë kjo që po bëhet me financimin e Shoqatës “SKIVJANI” me seli në Zvicër, Gazeta  e shfytëzoi rastin e mirë për të... 

Sa e vjetër është gjuha Shqipe dhe pse? Gjegjur me artikull shkencor

PËRJETËSIA E GJUHËS SHQIPE QË NGA FILLIMI (Sa e vjetër është gjuha shqipe dhe pse?) Saimir A. Lolja Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës, Blvd. Zogu I, Tiranë 1001, Shqipëri Përmbledhje Në fillim, njeriu ka një gjuhë dhe pastaj e len…gjuhën ose jo. Gjuhë natyrore shqip domethënë të përdorësh gjuhën në gojë për të shqiptuar fjalët.... 

KQZ: Në Serbi kanë marrë pjesë 50.32 % e qytetarëve, koalicioni i partive shqiptare (2 mandate)

Komisioni Zgjedhor në Serbi ka thënë se 50.32 për qind e qytetarëve kanë marrë pjesë në zgjedhjet që janë mbajtur të dielën. Rezultatet u publikuan bazuar në 70.57 për qind të vendvotimeve të numëruara. Sipas Komisionit Zgjedhor 2,122,773 votues morën pjesë në zgjedhje. Më së shumti vota për parlamentin serb ka fituar Partia Progresiste Serbe e presidentit serb,... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch