Home » Lajme, Ndërkombëtare » 37 shqiptarë në Listën e Zezë të SHBA-së

37 shqiptarë në Listën e Zezë të SHBA-së

Në listën e ndalesës janë një numër i madh i politikanëve të sotëm, që dikur kanë qenë ish-gueril të ushtrive shqiptare në rajon, UÇK, UÇPMB dhe UÇK-kombëtare.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka vazhduar edhe për një vit vendimin që kishte marrë ish-presidenti George W.Bush, lidhur me ndalimin ndaj personave nga Ballkani që duan ta vizitojnë Amerikën. Ky urdhrin ekzekutiv i emergjencës kombëtare i nënshkruar më 2001, ka për qëllim që të përballet me kërcënimin e madh ndaj sigurisë kombëtare dhe politikës së jashtme të SHBA-së.

Në listën e ndalesës janë një numër i madh i politikanëve të sotëm, që dikur kanë qenë ish-gueril të ushtrive shqiptare në rajon, UÇK, UÇPMB dhe UÇK-kombëtare, por edhe nga Serbia, Mali i Zi, Maqedonia e Bosnja e Hercegovina.

Veprimet e “njerëzve që kërcënojë paqen dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor, ku përfshihen aktet e dhunës ekstremiste apo veprimeve penguese, vazhdojnë të paraqesin kërcënim të madh për sigurinë kombëtare dhe politikën e jashtme të SHBA-së”, thuhet në njoftimin e Shtëpisë së Bardhë.

Në këtë listë janë edhe 37 shqiptarë nga e gjithë hapësira ballkanike, përfshirë edhe disa nga ata që tanimë kanë vdekur ose janë vrarë në rrethana të pasqaruara .

Emrat e plotë të 37 shqiptarëve që gjenden në “listën e zezë” të SHBA-ve:

Xhevat Ademi
Nuri Behxheti
Adil Gafurri
Idajet Beqiri
Tahir Dalipi
Haradin Bala
Gafurr Elshani
Sabit Gashi
Skënder Hebibi
Xhavit Hasani
Kastriot Haxhirexha
Xhemajl Hyseni
Izmet Kryeziu
Menduh Thaçi
Ton Marku
Xhavit Morina
Isak Musliu
Jonuz Musliu
Shefket Musliu
Rrustem Mustafa
Fatmir Limaj
Daut Haradinaj
Daut Rexhepi
Sait Rushiti
Rexhep Selimi
Shaqir Shaqiri
Emrush Suma
Azem Syla
Sami Ukshini, komandant Sokoli
Shefit Xhaferi
Emrush Xhemajli
Muhamet Xhemajli
Avdyl Jakupi
Xhezair Shaqiri
Sami Lushtaku
Nevzat Halili
Ramiz Lladrovci

/Albinfo.ch/

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch