Home » Lajme, Vendore » Ambasadori gjemran Hanc Wilhem takim me kryetarin Ragmi Mustafa dhe deputetin Riza Halimi

Ambasadori gjemran Hanc Wilhem takim me kryetarin Ragmi Mustafa dhe deputetin Riza Halimi

Ambasadori I Gjermanisë në Beograd Hans Wilhem gjatë ditës së sotme është takuar me kryetarin e komunës Ragmi Mustafa dhe Deputetin Popullor Riza Halimi. Gjatë  e vizitës së tij ai është njoftuar për situatën aktuale në Komunë të Preshevës. 

 Pas emërimit si ambasador si Gjermanisë  në Beograd Hanc Wilhelm ka vizituar komunën e Preshevës. Fillimisht ai është takuar me kryetarin e komunës Ragmi Mustafa ku është informuar rreth   situatës aktuale politike dhe të sigurisë  në komunë të Preshevës. Ndërkaq temë diskutimi në mes ambasadorit gjerman dhe kryetarit Mustafa ka qenë zhvillimi I procesit të bisedimeve  ndërmjet shqiptarëve të luginës dhe Qeverisë së Beogradit.

Ambasadori gjerman Hanc Wilhem është takuar edhe me deputetin popullor Riza Halimi ku kanë biseduar për temat aktuale në vend. Deputeti Halimi ka ngritur edhe çështjen e propozimit të  ligjit për institucionet gjygjësore,duke potencuar edhe kthimin e gjykatës në Preshevë. Gjithashtu ambasadori Wilhem është njoftuar edhe me ngjrjen e fundit në shkollën fillore në fshatin Raincë,ku janë konfiskuar tekstet shkollore.Ambasadori I Gjermanisë në Beogra Hanc Wilhem ka vazhduar vizitën  e tij edhe me liderë tjerë politik në Luginë të Preshevës.

 

Rtv presheva

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch