Home » Lajme » Arrestohet krimineli serbë Ratko Mlladiq!

Arrestohet krimineli serbë Ratko Mlladiq!

Arrestimi i kriminelit serb Mladiqit të cilin e konfirmon edhe vet presidenti Boris Tadic, vjen në kohën kur ka pranuar dialogun me Kosovën dhe po përgatitet të anëtarësohet në BE si dhe pas një breshëri kritikavash të ashpra të kryeporkurortit të TPI-së dhe nga ana e ndërkombëtarëve në adresë të beogrdait duek akuzuar atë për mosbashkëpunim dhe fshehje të Mlladiqit.

Në një operacion të njësisë speciale të dërguar nga Ministria e Brendshme, thuhet se sot është kapur më në fund krimineli serb Ratko Mlladiq. Në fakt, në fillim, në orët e paraditës edhe spe ishte krijuar një konfuzion rreth arrestimit të tij, jo është , jo s’ështe arerstuar…që sigurisht ishte zhvilluar “luftë” e ashpër mes qeverisë dhe opozitës, kupto nacionalistëve dhe ekstremistëve serbe, por si duket lajmi është i vërtetë pasi që ketë e konfirmon edhe vetë presidenti serb Boris Tadiq.

Boris Tadiç rreth arrestimit të mlladiqit ka dhënë ca shpjegime, nga të cilat po japim disa nga to: “Sot flas në emër të shtetit serb se në orët e mëngjesit është arrestuar Ratko Mlladiq ,e falemderoj qeverinë e cila cdo,ditë,orë e minut ka punuar që të zbardhë rastet e krimit. Ne jemi të gatshëm plotësishtë të bashkpunojmë me Tribunalin e Hagës. Sot konsideroj se kemi përmbyllur një periudhë të vështirë të serbisë,e kemi hequr fytyrën e zezë të serbisë për të gjithë sërbët ku jetojnë. Institucionet e siguris së serbisë janë të koordinuara dhe kjo ka ndikuar që të ketë ligj,kjo ka ndikuar që serbia të ketë moral dhe të ngrit rastin e saj. Ne kemi punuar në kërkimin e njerëzve për krime lufte,e sidomos përmes agjencisë informative të serbisë,dhe kjo agjenci me punën e saj ka ndikuar që shumë krime të ndëshkohen,gjithnjë duke falemderuar BE,prandaj edhe një herë i falemderoj gjitha
institucionet që kanë ndikuar në këtë arrestim. Kjo faqe është mbyllur dhe tani është hapur një faqe e re drejt integrimeve europiane,tani i kemi të gjitha dyert drejt BE-së. Detajet e arrestimit nuk mund të jap asgjë,këto do ti jap agjencia. Ne kemi marrë konfirmimin e tribunalit dhe kemi qenë të gatshëm për bashkpunim,në të gjitha kërkesat ndaj nesh. Ka pas informacione se serbia po i mbyll dyert për BE,por të gjitha këto i kemi hedhur poshtë me këtë rast…”

Do shtuar se arrestimi i kriminelit serb Mladiqit të cilin e konfirmon edhe vet presidenti Boris Tadiq, vjen në kohën kur ka pranuar dialogun me Kosovën dhe po përgatitet të anëtarësohet në BE si dhe pas një breshëri kritikavash të ashpra të kryeporkurortit të TPI-së dhe nga ana e ndërkombëtarëve në adresë të beogrdait duek akuzuar atë për mosbashkëpunim dhe fshehje të Mlladiqit.

Preshevë, 26 maj / AIK-Presheva Jonë

Wants this lesson serves as the base for all future personal development www.writemypaper4me.org with regards to financial education

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress