Home » Author Archive

Pajtimi Kosovë – Serbi, Kosova ta kundërshtojë qasjen e gabuar të përfaqësuesi të BE-së Mirosllav Lajçak

Ali Hertica  Kushtetuta e Republikës së Kosovës është dokument që është hartuar në bashkëpunim të ngushtë me faktorin ndërkombëtar dhe këtë duhet ta dijë fare mirë z. Lajçak. Nëse jo le ta lexon dhe e kupton se në nenin 2 pikën 2 të kushtetutës, theksohet se Sovraniteti dhe integriteti territorial i Republikës së Kosovës është i pacenueshëm, i patjetërsueshëm... 

Opinion: Të drejtat themelore dhe të njeriut

Ali Hertica  Të drejtat rrethore, të referuara gjithashtu si të drejta themelore ose të drejta të njeriut, janë norma themelore, të paprekshme ligjore që duhet t’u garantojnë qytetarëve lirinë personale dhe një ekzistencë dinjitoze dhe që duhet të kufizojnë ndërhyrjen nga qeveria në veçanti. Në Kosovë, këto të drejta përcaktohen në ligjin më të lartë kombëtar,... 

Përfundoi Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”

DITËT E NAIMIT E HAPËN SIPARIN NË TETOVË DHE E MBYLLËN NË TIRANË Prej 15–18 tetor 2020, në Tetovë u mbajt Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”. Përgjatë tri ditëve u mbajtën aktivitetete të shumta letrare, artistike, shkencore dhe kulturore. Në te morrën pjesë poetë nga vende të ndryshme të botës si: Lidija Dimkovska (Maqedoni e Veriut).... 

Komunat, Preshevë e Bujanoc shpallin konkurs për ndarjen e bursave për nxënësit e shkollave të mesme

Komuna e Preshevës dhe e Bujanocit shpallin konkurs për ndarje të bursave për nxënësit e shkollave të mesme të komunës së Preshevës respektivisht, Bujanocit, për periudhën 2020/2021. Në bazë të Vendimit mbi rishikimin e buxhetit të komunës së Preshevës respektivisht të Bujanocit për vitin 2020 nr. 401-4/2020 të dates 17.09.2020, Drejetorati për shërbime publike shpallë... 

Identiteti – Historia, shtetformimi, kultura, jurisprudenca e Kombit tonë flasin gegnisht

Nga Azgan Haklaj Replikë e detyruar me shqipfolësit që e fyejnë veriun shqiptar nga kompleksi i inferioritetitKam qenë e jam gjithmonë i mendimit se jemi pak për tu përçarë e bëheni shumë nëse bashkohemi rreth vlerave aq të çmuara të historisë, kulturës, të drejtës zakonore e modelit të shtetformimit që na kanë lanë që nga lashtësia e deri tek shekulli i XX-të korifejtë... 

Njëanshmëria e emisarit të BE Lajçak

Nga Xhavit ÇitakuPak ditë para se të vizitonte Kosovën Lajçak, emisar i BE-së në dialogun Kosovë – Serbi, kishte deklaruar se nuk është në kompetencën e tij për të propozuar tema e aq më pak për të imponuar formën se si do të merren vesh këto dy vende në drejtim të vënies në binar të shëndosh të marrëdhënieve të ndërsjella. Ndërkaq, në përfundim të vizitës... 

Ardita Sinani: Është e domosdoshme uniteti i spektrit politik, njejtë me atë kur u organizua Referendumi i 1 dhe 2 Marsit të vitit 1992

Rëndësia e aktualizimit të çështjes së Shqiptarëve në Luginë të Preshevës si dhe sensibilizimi i opinionit me problemet e rënda jetësore të Shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc e Medvegjë por edhe në qytete të ndryshme në Serbi ku jetojnë dhe punojnë Shqiptarët është domosdoshmëri e kohës! Në këto rrethana, edhe pse Shqiptarët e Luginës së Preshevës janë humbësit... 

PVD: Pushteti lokal i Preshevës keqpërdori ndihmat humanitare në kohën e pandemisë

Më datë 9 prill të këtij viti, përmes Kërkesës drejtuar Fondit për Qëllime Humanitare kërkuam që të njejtit të na njoftojnë me përmbajtjen e paketave të cilat ishin shpërndarë gjatë kohës së pandemisë me COVID 19 (foto nr.1). Kjo sepse kishim dyshime të bazuara se nga shpërndarja e këtyre ndihmave, ky institucion, ashtu siç para zgjedhjeve të vitit 2017, edhe kësaj... 

Kosova përballë padrejtësisë, krimit, korrupsionit e tradhtisë së politikës e politikanëve të saj

Nga Skënder Sadri KAPITI Kosova për mbi 100 vite luftoi, sfidoi dhe triumfoi kundër padrejtësisë më të madhe që i është bërë ndonjë kombi europian. Kosova  luftoi kundër kolonizatorit barbar e genocidit serb; luftoi dhe u përball  njëkohësisht dhe  pa u ndalur edhe kundër padrejtësisë së Europës e cila e shkëputi Kosovën  nga... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch