Home » Author Archive

KAPITËT E DURRËSIT DHE LIRIA E KOSOVËS

Nga Vaso Papaj Pronari i “Drenicës” së Durrësit, e cila,  shërbeu si Qëndër e Rekrutimit të UÇK-së, dhe njëkohësisht pritësi dhe mobilizuesi,Gani KAPITI, në krye të vullnetarëve të UÇK-së të cilët mbërritën te QR “Drenica” Durrës  me  13 Prill 1999    Çaste kur mbërrijnë luftëtarët e UÇK te ” Drenica” Durrës... 

ZEROJA KALKULUESE DHE ZEROJA DENIGRUESE

Mr.Ali Hertica  Rasti ynë për shpërbërjen me  forcë të kesaj  qeveria të politikës  kuministe dhe kriminele në  kosova është e paligjshme dhe anti-demokratik për shkak se kjo  është një rrezik për  qytetarët,  kolektivishtetin  si  dhe popullinë e globalisht . Duke pranuar se kryengritja... 

Bazat ajrore të NATO-s që u përdorën gjatë bombardimit të Jugosllavisë

Në vitet 1908-1912, patriotët shqipëtarë e kishin orientuar Shqipërinë drejt perëndimit, ku kishim mbështetjen dhe ndihmën e Austro-Hungarisë dhe të Italisë, e padyshim më pas edhe të SHBA-së, derisa Gjermania ishte mbështetëse e tërthortë e vendit tonë sepse ajo mbështeste Austro-Hungarinë. Gjatë periudhës 1912-1989, ishte periudhë ogurzeze për mbarë Kombin Shqipëtar.... 

Këshilli Nacional Shqiptar: Forcim të bashkëpunimit dhe intensifikim të komunikimit me institucionet e Kosovës

Dje, me bashkëpunëtor nga Këshilli Kombëtar Shqiptar, patëm kënaqësinë të mirëpritemi në takim nga Ministri i Punëve të Brendshme, z. Xhelal Sveçla dhe stafi i tij. Duke uruar Ministrin Sveçla për marrjen e detyrës, shpreha gatishmërinë për forcimin e bashkëpunimit dhe intensifikimin e komunikimit mes institucioneve tona.Kosova duhet të marrë përgjegjësinë dhe përkujdesjen... 

Simbolet janë të nevojshme për shoqërin Kosovare

Ali Hertica  Pozicioni liberal që kishte dikur është për mua i pamjaftushëm pjesrisht sepse nuk ka   aftësinë të futë kujdesin për njerzit dhe atë bashkëpunimi që hapsira për një struktur më të ngushtë.Këtu nuk përfillet kuptimi simbolik,si angazhim publik dhe poletik,për sa i përket rëndësisë së çështjeve të caktuara,duke shprehur ,përforcuar... 

Lëvizja për Reforma fiton betejën e parë ligjore e politike

Komunikata e Lëvizjes për Reforma: Lëvizja për Reforma fiton betejën e parë ligjore e politike, betejat politike vazhdojnë në njësinë nr. 16, Caravajkë. Pas paregullësive evidente që ndodhën në njësinë nr.16 Caravajkë, ku në kuti të vendvotimit u gjetën 3 fletëvotimi më shumë se sa votues që ishin nënshkruar në librin e votuesve. Lëvizja për Reforma menjëher... 

Vendim i gjykatës administrative: Vendvotimi 16 në Caravajkë, do të shkojë në rivotim

Pas ankesës nga Lëvizja për Reforma drejtuar Komisionit Komunal Zgjedhor në lidhje me vendvotimin numër 16 në Caravajkë ku janë gjetur më shumë fletëvotime në kutinë e votimit se sa votues, gjykata ka vendosur që ky vendvotim duhet të shkon në rivotim Kërkesa është aprovuar nga Komisioni Komunal Zgjedhorë por Alternativa Për Ndryshim ka bërë ankesë që ky rivotim mos... 

Rrjeti Global i Bizneseve të Diasporës Shqiptare e Presidenti i saj Nazar Mehmeti përcjellin urimet për institucionet e reja të Kosovës

Rrjeti Global i Bizneseve të Diasporës Shqiptare i shtrirë në 25 shtete të botës e me qendër kryesore në SHBA, dhe Presidenti i saj, z. Nazar Mehmeti, e uron Kosovën për themelimin e institucioneve të saj pas Zgjedhjeve të 14 shkurtit 2021.Ky urim shkon për Z. Albin Kurti, me rastin e zgjedhjes së Tij -Kryeministër i Republikës së Kosovës dhe të Qeverisë së tij të re “Kurti... 

Populizmi po, demagogji jo

Ali Hertica Filozofi Abicht i bën të qarta qëllimet e tij në prezantimin e tij,ai dëshiron të marrë mbrojtjen e ‘zakonshëm’, njerëzve të thjeshtë kundër një elite të caktuar, intelektualiste, dhe i vjen keq për të dy që roli i njerëzve të thjeshtë në histori nuk i kushtohet vëmendje e mjaftueshme – dhe as nuk pretendohet nga ai popull – pasi që... 

Reforma e qeverisjes së shtetit

Ali Hertica  Një formë e qeverisjes nuk është qëllim në vetvete. Eshtë një mjet për të qeverisur vendin në mënyrën më të mirë të mundshme. Kjo është arsyeja pse ne zgjedhim një federalizëm bashkëpunimi dhe takimi. Shtetet federale kanë kompetenca të rëndësishme, por ne mbajmë solidaritet brenda. Ne nuk bëjmë reforma në mënyrë që të reformojmë, por përmirësojmë... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress