Home » Lajme » BESELIDHJA E RE SHQIPTARE – FTESE

BESELIDHJA E RE SHQIPTARE – FTESE

 22 Dhjetor 2013.

Veprimtareve te shquar te levizjes mbare kombtare , tere Shqiptareve qe kane mundesi dhe deshirojne te kontribuojne ne ceshtjen kombtare! Komisioni i levizjes mbare kombtare ne kuader te protestave “100 Vjet Shqiperi copetuar”. Ju ven ne dijeni mbi faktin : qe eshte depozituar ne Kongresin Amerikan dhe Keshillin e Europes nje Peticion mbi kerkesat e Shqiptareve te bashkuar per realizimin e nje konference nderkombetare EuroAtlantike e cila do shqyrtoje ne frymen e re gjeostrategjike poziten e Shqiptareve dhe rishikimin e amendamenteve qe sollen coptimin e Shqiperise duke kerkuar: dhenjen e vendit te merituar si komb perballe perpjekjeve te parreshtuar per asimilim te cilat vijone edhe ne ditet tona pas nje shekulli. Ju ftojme te shfrytezoni rastin ngado jeni : te mundesoni rritjen e pranise se lobit Shqiptare , ndikimin mbi axhenten e marrjes ne shqyrtim ashtu edhe realizimin e kerkeses themelore. ESHTE KY NJE MOMENT QE NA BEN TE BASHKUAR EDHE TE FAKTORIZUAR EDHE UNIKE NE KETE KERKESE DUKE MENJANUAR KOHET E GJATA TE NDASIVE DHE KEQKUPTIMEVE .

Nje konfirmim qe vjen ne kohen e duhur! Tregues se: Shqiptaret tej dukurise se faktit te pranise se nje politike ambiguive,flet per potence intelektuale ,qartesi analize ne planin kombetare.Te bindur ,se pa realizimin e nje politike integruese ne planin mbare kombetare , Intelektualet patriote mbare trevash te integruar ne”Komisionin mbare kombetare te protestes 100 vjet komb i coptuar”,Beselidhja e Re Shqiptare ,vijojne perpjekjet ,per ta bere prezente kete fryme permes peticionit (27 Korrik 2013)te cilin e konfirmon shkresa e me poshteme ashtu sikur edhe ajo ne Kongresin Amerikan depozituar kohe me pare. Kalimi idebatit ne keta instituticione kaq prestigjoze ,flet per ate ,qe ceshtja jone kombetare tashme tej veprimit aktiv ne planin e brendeshem,kalon ne n je plan te avancuar axhente,Gje cka e ben me te kompletuar dhe dukuri shprehese, perpjekjet e gjithaneshme qe behet nder dekada ,vite , cdo moment .Kjo e ben veprimin politik mbare kombetare te dali nga sfera e perpjekjeve mevetesuar.Kjo e sjelleceshtjen mbarekombetare ne platene e nje veprimi unik mbare kombetare, . Duke e vene ceshtjen mbarekombetare ne ceshtje te dites ,si prioritet madhore drejt nje integrimi te sukseseshem. Urojme suksese ,duke inkujaruar edhe mbeshtetur fuqimisht ,perpjekje te bera dhe ato ne vijim ,per cdo individ patriot ne kuader edhe te Komisionit perkates ashtu edhe strukturen e Beselidhjes se Re si pjese integrale e nje forumi unifikues te politikes dhe vendimarrjes mbarekombtare.Fatos Ashiku Beselidhja eRe Shqiptare,Komisioni i dergimit te peticionit dhe ndjekjes se procesit per debatin nder institucioneve mbare ,dhe nderkombetare ne lidhje me ceshtjen e copetimit ne kuader te integrimit EuroAtlantik e me gjere.

-Fatos Ashiku.

BESELIDHJA E RE SHQIPTARE

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch