Home » Fakte politike

OVL e UÇK-së kërkon lirimin e ish-komandantit të UÇK-së

Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së ka bërë thirrje edhe një herë që të lirohet ish-komandanti i UÇK-së, Sylejman Selimi. OVL e UÇK-së konsideron se për rastin Drenica 1 dhe Drenica 2 nuk ka asnjë bazë juridike që Sylejman Selimi dhe Jahir Demaku të mbahen në burg. “Për shumë vjet pas luftës ishim dëshmitarë të dështimit total të drejtësisë ndërkombëtare,... 

Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës: “MASAT URGJENTE për afirmimin e të drejtave të shqiptarëve në Luginë të Preshevës” dhe Rregullorja e Kuvendit

Një orë me vonesë filloi mbledhja e seancës së këshilltarëve të tri kuvendeve shqiptare- arsye harmonizimi I dokumenteve. Askush nuk dinte cili do të jetë rendi I ditës dhe për cfarë do të diskutohet. Në fillim të punës së kuvendit filluan diskutimet ku në foltoren e kuvendit doli këshilltari I Rilindjes Demokratike, Mustafë Hasani që nga drejtuesit e politikës shqiptare kërkoi... 

Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptarë miraton këtë: Deklaratë Politike – Shqip, Anglisht dhe gjuhë Serbe

                Pjesa e Parë Pjesa e dytë Pjesa e tretë KËSHILLTARËT SHQIPTARË TË LUGINËS SË PRESHEVËS (PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË) NË SEANCËN E MBAJTUR, MË 12 JANAR 2013, NË PRESHEVË:  Duke qenë të vetëdijshëm se gjendja politike dhe e sigurisë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (Lugina e Preshevës) ka prirje përkeqësimi dhe... 

Kuvendi Komunal i Preshevës nxjerr konkluzione rreth Lapidarit para Kuvendit Komunal

Kuvendi Komunal i Preshevës në seancën e jashtëzakonshme të mbajtur më 11.01.2013 nxjerr këto: K O N K L U Z I O N E 1. Gjendja politike dhe e sigurisë e qytetarëve të Komunës së Preshevës është e lënduar dhe e rrezikuar nga deklaratat kërcënuese të krerëve më të lartë shtetërorë të Serbisë; 2. Në bazë të aktvendimit të Kuvendit Komunal 04 Nr.352-30 të datës 02.04.2007... 

Deklarata Politike e nxjerrë nga Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptarë të Kosovës Lindore

KUVENDI I KËSHILLTARËVE SHQIPËTAR TË LUGINËS SË PRESHEVËS Të brengosur për shkak të egzodit të Shqipëtarve të Luginës së Preshevës që është pasojë e diskriminimit shtetërorë dhe militarizimit enorm; ndjekjeve, arrestimeve dhe bastisjeve që i bëhen ish ushtarëve të UÇPMB-së; mosrespektimit të Marrëveshjes së Konçulit;   Të brengosur me  faktin që, si pasojë... 

Teksti integral i Marrëveshjes së nënshkruar nё Konçul

Konçul, 13. 02. 2001 (KL – info) – Pas tri orёsh bisedimesh me  tё dёrguarin e posaqёm tё Sekretarit tё pёrgjithshёm tё NATO-sё, Piter Feith, dje rreth orës 15.15 minuta nё Shtabin e Pёrgjithshёm tё UÇPMB-sё nё Konçul, u nёnshkrua Marrёveshja  pёr armëpushim nё Kosovёn Lindore. Nё emёr tё faktorit ndёrkombёtar, Marrёveshjen e nёnshkroi  i dёrgiuari ... 

11 janar 2007 – PDSH, LPD, LKSH, PDK dhe LDI: Komunikatë kundër zgjedhjeve parlamentare serbe

From the group for information and cooperation with the media                                                                                                                      In a meeting held on January 11th 2007, with different political groups, the societies that came out from... 
© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress