Home » Lajme

HYMNI I FLAMURIT THIRRJE PËR SAKRIFICË

  Nisur nga rëndësia që ka ky symbol I fuqishëm kombëtar,  në periudhën kur  po bëhej shteti ynë, u hartuan disa tekste, poezi  me përmbajtje  solemne që u quajtën  hymne kombëtare.  Në këtë rast  do t’I marrim në shqyrtim  tekstet e tri hymneve :  “Hymni I Flamurit”  me autor  Asdrenin, “Hymni I Flamurit Kombëtar” I Gjergj Fishtës  dhe “Hymni I Flamurit” ... 

Asimilimi i shqiptarëve musliman – Imperativ ballkanik !

Nuk ka dyshim  , se ekziston mundësia e një komploti kundër një populli, kundër popullit më të vjetër në botë-qe ka arritur te mbijetoj si e tille dhe ti ruaj karakteristikat e eksraktit fillestar të një gjuhe, kulture dhe race . Pikërisht rizgjimi kombëtar ,  me rizgjimin i kulturës pellazgjike po dalin ne pah te gjitha komplotet fetare, politike, racore… qe  na janë bere ... 

Anastas Shuke dhe e vërteta shumere

Lufta për identitetin është luftë për krijimin dhe forcimin e personalitetit, moralit dhe vetëdijes kombëtare. Për të sjellë një besim në vetvete, për një ringritje psikologjike e morale të kombit shqiptar, për të arritur në të besuarit se “Shqipëria bëhet”, çështja e identitetit duhet trajtuar me saktësi shkencore, por edhe me pragmatizëm. Të lumtë Anastas ! -Të kalojmë... 

Liqeni artificial ne Rahovië – ZONË TURISTIKE ? APO HAPËSIRË E MBETURINAVE PËR QENT ENDACAK TË LUGINËS?

RAHOVICA FSHAT I CILI PRETENDON TË SHËNDROHET NË NJË QENDËR TURISTIKE PËR TËRË QYTETARËT E TRI KOMUNAVE Të KËSAJ PJESE TË KOSOVËS LINDORE.! (Preshevë,Medvegjë e Bujanoc,) Në këtë pamje shohim se Rahovica posedon motive te mira turistike. Për këte kërkohet një angazhim më i madh, sidomos i strukturave udheheqese te pushtetit vendor komunal per investime ne kete lami. -Strukturat... 

Kombi dhe antikombi

Jemi dëshmitarë të shumë të këqijave antikombëtare  në këto 20 vjetet e fundit në tokat mbarëshqiptare . Cila është e keqja më e madhe ? Nuk di njeriu çka të zgjedhë për ta paraqitur si rrezikshmëri më të lartë kombëtare . Sa shumë luftonin burrat e dheut , për t`i dalë zot këtyre tokave të djegura ; “Me ndihmën e katilëve të kolonizuar në Kosovë, formuan çeta kusarësh... 

Shpallen fajtorët për vrasjen e veprimtarit Enver Hadri

Gjykata Penale e Brukselit ka nxjerrë fajtorë Veselin Vukotiqin, Andrija Drashkoviqin dhe Bozhidar Spasiqin për vrasjen me paramendim të Enver Hadrit. Dy pjesëmarrës të tjerë në vrasjen e Hadrit , Andrija Llakoniq dhe Darko Ashanin janë vrarë ndërkohë në Serbi. Vrasësit e veprimtarit të shquar kombëtar dhe të të drejtave të njeriut Enver Hadri janë shpallur fajtorë në gjykimin... 

Hyj (perëndesha) pellazge e shëndetit dhe pastërtisë

Hygeia ishte Perëndeshë e shëndetit të mirë, e pastërtisë shëndetësore. Ishte e bija dhe përcjellësja e Zotit të mjeksisë Asklepios-it (Asclepius-it), si dhe shoqe e Afërdites. Motrat e saj ishin Panakeia (Panacea)  ( shërimit të plotë ) dhe Iasos (barërave mjekuese , ilaçeve ). Emri i saj gjatë kohës romake ishte Salus e cila në shtatoret e gdhendura paraqitej një grua  me... 

Në Kosovë si në Shqipëri: sundon elita politike e korrupsionit dhe e injorancës së armatosur me pushtet dhe me para

Nga Skënder S.KAPITI Është e pabesueshme që Shqipëia mbeti prej 25 vitesh vëndi më i prapambetur në Europë civilizisht dhe demokratikisht  në rrugën e progresit, mirëqënies dhe të integrimit, pa ndërtuar akoma një shtet ligjor dhe me standarte moderne shtetformuese, pavarësisht se i ka të gjitha mundësitë dhe kapacitetet njerëzore, intelektuale, ekonomike, gjeostrategjike etj.;... 

Koptët e Egjyptit dhe shqiptarët

Në gjuhën e tyre Kopte , e cila është shkalla e fundit e gjuhës Egjyptiane , Koptët i thonë vetes : rem en kēme  , rem en khēmi  ose (edhe ) rem en khēmi  e që do të thotë “populli i Egjyptit” ose  “ Egjyptasit “. Para se të shkojmë më tutje të shtojmë që arabët nuk  janë vendor por të ardhur si musliman pas shek të 6-të. Pse çdo gjë e gjetur në literature duhet... 

Bashkëpunimi në trekëndshin kufitarë dhe programet e IPA-s

Rëndësia e trekëndëshit kufitar Gjilan-Kumanovë-Preshevë na shtyn të gjithëve për një bashkëpunim në mesë të Komunave dhe këtyre tri rajoneve kufitare.Formimi i komitetit për bashkëpunim ndërkufitarë më  datën 27 qershor 2013 dhe hapja e zyrës në Gjilan e sekretariatit të përbashkët teknik në mbështetje të BE-së për bashkëpunim ndërkufitar më datën 6 maj 2016,jan... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch