Home » Lajme

Lëvizja “Vatra” kërkon fond të përhershëm për Luginën

Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, ka nevojë për përkrahje nga vëllezërit e vet, dhe si duket Qeveritë e dy shteteve Shqiptare kanë vendosur më në fund të bëjnë diçka për këto troje, që kënë mbetur padrejtësisht nënë  administrimin e Serbisë.   Derisa Shteti Serb ndanë me qindra miliona, për të financuar struktura paralele në Kosovë, atëherë pse shqipaterët nuk mundohen... 

Lëvizja “Vatra” kërkon fond të përhershëm për Luginën

Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, ka nevojë për përkrahje nga vëllezërit e vet, dhe si duket Qeveritë e dy shteteve Shqiptare kanë vendosur më në fund të bëjnë diçka për këto troje, që kënë mbetur padrejtësisht nënë  administrimin e Serbisë.   Derisa Shteti Serb ndanë me qindra miliona, për të financuar struktura paralele në Kosovë, atëherë pse shqipaterët nuk mundohen... 

”AS FONDI I POSACEM,E AS NDERTIMI I MATERNITETIT,NUK JAN PRIORITETE PER SHQIPTARET E KESAJ PJESE!….

”AS FONDI I POSACEM,E AS NDERTIMI I MATERNITETIT,NUK JAN PRIORITETE PER SHQIPTARET E KESAJ PJESE!….POR KREJT DICKA TJETER!!!: ESHTE VETEM JETESIMI I ASAJ QE LIDHET DHE NDERLIDHET, ME REFERENDUMIN E Dates -01-dhe-02,Marsit te Vtit 1992…!!! – Megjithate muhabeti qe do te zhvillohet me 11 Janar 2014 ne Prizren, Preshevasit po e mirepresin duke shpresua se nga ky muhabet i dy Kryeministrave... 

Buxheti Komunal i Preshevës për vitin 2014

              Komuna e Preshevës Drejtorati për ekonomi  financa, ndërmarrësim privat dhe prokurime publike Projekt buxheti i Komunës së Preshevës për vitin 2014                      TË HYRAT Nr. KONTO               EMËRTIMI I KONTOS    Planifikimi 2014 Struktura e pjesmarrjes% 1 2 3          ... 

RTP lajmet 8 Janar 2014

Qeveria e Serbisë preshevarëve u bëri dhuratën më të shëmtuar për këtë fillim vit. Ajo zyrtarisht ka tërhequr në Vranjë e Bujanoc gjykatën komunale të Preshevës pa asnjë paralajmërim në institucionet udhëheqëse. Serbia po centralizohet kjo ishte deklarata publike e të parit të komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa. Sipas Mustafës reagimet e politikës shqiptare në vend ishin... 

Nuri Seferi fitoren e radhës ia dedikon Luginës së Preshevës

Kampioni i Evropës në  versionit WBO në peshën Cruiser Nuri Seferi ka qëndruar sot në Luginë. Tajsoni shqiptarë gjatë takimeve ka thënë se fitoren e radhës do t’ia dedikoje Kosovës Lindore. Ai gjithashtu ka premtua mbështetje për boksierët nga Lugina.   Edhe jashtë ringut mbanë flamurin kombëtarë .Kësaj here Kampioni I Evropës në boks Nuri Seferi atë e solli  bashkë... 

Vazhdojnë defektet në rrjetin e ujit të pijshëm

Si pasojë e rrjetit të vjetërsuar , qyteti i Preshevës çdo ditë përballet me ndërprerje të ujit të pishëm . Këtë problem po e ndihmojnë edhe vet qytetarët të cilët kërkojnë shërbime e nuk paguajnë. Çdo defekt NP Moravica po i shkakton humbje të mëdha , e cila po reflektohet edhe në mos pagesën e rrogave të punëtorëve.     Defektet në rrjetin e ujësjellësit... 

Kushtet klimatike momentale ndikojnë negativisht në zhvillimin e kulturave bujqësore

Kushtet klimatike nuk po I shkojnë për shtati të mbjellurave vjeshtore. Për të pasur bujqit rendimente të mira në këtë vit kalendarik preferohet që kulturat vjeshtore të kenë temperature të ulëta nën zero gradë celsius të shoqëruara me bore sepse në të kundërtën po ndikojnë negativisht thotë Agronomi Qenan Daliu.   Kulturat  vjeshtore  këtë vit kalendarik janë në... 

Galip Beqiri, u takua me Kampionin evropian në boks Nuri Seferi

KUMTESË Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Galip Beqiri, u takua në selinë e KKSH-së në Bujanoc me Kampionin evropian në boks Nuri Seferi nga Gostivari. Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar u shpreh se për mua, Institucionin të cilin e  drejtoj dhe për  qytetarët e Luginës  së Preshevës është  një  nderë i madh që  sot jeni në  mesin  tonë. Ne  shqiptarët ... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch