Home » Lajme

KABINETI I KRYETARIT, PRESHEVE – NJ O F T I M

Njoftohen te gjithe te interesuarit per studime pasdiplomike dhe Doktorat ne shtetin Turk. Afati per aplikim eshte deri me 31 Mars 2014, edhe ate Online ne adresen www.trscholarships.org ku do te gjeni formularet e aplikimit si dhe kushtet qe duhet plotesuar e dokumentacionin percjelles te nevojshem. Te drejt aplikimi kane te interesuarit per programet studimore te Universiteteve si vijon: -ALI KUSCU ... 

RTP lajmet 17 Mars 2014 -Qytetarët revoltohen me keqpërdorimin e votës së tyre

Ne vazhdim do te ndjekim anketën me qytetarët e komunës së Preshevës në lidhje me zgjedhjet e djeshme parlamentare. Në këto zgjedhje ka pasur shumë pakënaqësi ku Qani Nuredini nga Miratoca ka kërkuar nga  TVP që të denoncoj  revoltën në lidhje me keqpërdorimin e votës së familjes së tij. Por ka edhe të atillë që dje kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar.   —————————————   Aleksandër... 

Preshevë votimet 2014: Mbushen kutit e votimit, Cesid – në Preshevë po votohet familjarisht dhe nga dy herë

Koordinatori I CESID-it Zejnulla Dauti gjatë një deklarate për RTV Presheva , ka thënë se në Preshevë është duke u keqpërdorë vota e qytetarit . Sipas tij janë evidentuar raste të votimit familjarë , votime të dyfishta , por edhe janë hedhur vota në emër të personave të vdekur. Për këto parregullsi është ankuar në një intervistë për Rtv Presheva edhe kandidati për deputet... 

RTP lajmet 15 Mars 2014 – Bashkatdhetari anonim nga Rainca ndan 23 mijë euro për SHPFAK

Bashkatdhetari nga Rainca i cili deshi të jetë anonim i ka dhuruar 23 mijë euro shoqatës së prindërve , rinisë dhe fëmijëve me aftësi të kufizuara në Preshevë . Këto të holla i  ka pranuar shoqata e cila e ka falënderuar përzemërsisht pensionistin  nga Rainca me inicialet N.Z , i cili për këtë vepër humane deshi të mbetet anonim , e që i ka befasuar këtë shoqatë pasi për... 

Komuna e Bujanocit nis konkretizimin e çështjeve konkrete nga vizita e 27 shkurtit në Tiranë

Komuna e Bujanocit Kabineti i kryetarit të komunës       INFORMATË   Komuna e Bujanocit nis konkretizimin e çështjeve konkrete nga vizita e  27 shkurtit në Tiranë   Pas vizitës së kryetarit të komunës së Bujanocit Nagip Arifi  me bashkëpunëtorë, më 27 shkurt të këtij viti,  në Tiranë, dhe takimeve me drejtuesit e ministrisë së ekonomisë dhe asaj të rinisë dhe... 

RTP lajmet 14 Mars 2014

Në Preshevë të drejt vote për zgjedhjet parlamentare do të kenë 35,743 qytetarë. Ndërkaq administrata komunale ka bërë të gjitha përgatitjet që të dielën procesi zgjedhor të fillojë në mënyrë të rregullt. 35743 qytetarë nga komuna e Preshevës do të kenë  të drejt vote në zgjedhjet parlamentare të 16 marsit. Ndërkaq gjatë ditës së sotme komisionerët kanë marrë materialin... 

Faktori ndërkombëtar do të bashkëpunoj edhe me pushtetet lokale dhe qendrore

Zëvendës shefja e misionit të OSBE në Serbi Paula Thiede në konferencën e sotme për media ka porositur gjithë qytetarët që të dalin të dielën dhe të votojnë për të drejtat dhe kërkesat e tyre. Ajo ka potencuar se OSBE do të ketë bashkëpunim të ndërsjellët me të gjithë në mënyre që të drejtat qytetare të realizohen .     Zëvendës shefja e misionit të OSBE... 

Konkluzion – Kryesia e Degës së PDSH-së në Leran kërkon unitet dhe të fuqizohet akti i bashkëngjitjes me Kosovë

Kryesia e Degës së PDSH-së në Leran për mes një konkluzioni drejtuar kanë   kërkon unitet dhe të fuqizohet akti i bashkëngjitjes me Kosovë .Në këtë konkluzion thuhet se mospjesëmarrja e të gjitha subjekteve politike shqiptare në këto zgjedhje do të ishte një argument i fortë politikë për kushtëzimin e Serbisë në vazhdimin e bisedimeve për integrim në BE, por sipas tyre... 

RTP lajmet 12 Mars 2014 – Rasti i Krimesë hap kutinë e Pandorës që edhe Lugina të jetë pjesë e Republikës së Kosovës

Shqiptarët mund të votojnë për deputetin e diasporës Ismail Beluli më datë 26 prill në Maqedoni Për herë të parë shqiptarët kudo që janë do të kenë rastin të votojnë për deputetin e diasporës Ismail Beluli në zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më datë 26 prill në Republikën e Maqedonisë. Këtë mundësi votimi kësaj here do të ketë edhe qytetarët e komunave Preshevë,... 

U pajtuam që s’pajtohemi- takim në mes të përfaqësuesit të Britanisë së Madhe dhe kryetarit të komunës

U pajtuam që s’pajtohemi, por duhet të mirëkuptohemi në mes vete, ishin këto konkludimet pas takimit që kishin përfaqësuesi I ambasadës së Britanisë së Madhe në Beograd dhe kryetari I komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa. Britania e Madhe erdhi me mesazhe se duhet të dilet në zgjedhjet parlamentare. Mospajtimi ishte duhet apo jo të merret pjesë në zgjedhjet parlamentare, ku sipas... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch