Home » Lajme

Shqiptarët e Medvegjës , Bujanocit dhe Preshevës të regjistrohen nën monitorimin e Ndërkombëtarëve

*Shkruan : Refik HASANI* Ne shqiptarët nga këto tri komuna në vitin 2011 në mënyrë unike nuk ju përgjegjëm ftesës të institucioneve të Serbisë që të dalim në rexhistrim . Është kërkesë imediate që të mbajmë rexhistrimin e popullatës sivjet në vjeshtë pas një periudhe pregaditore dhe të plotësohet disa parakushte nën mbykqyrjen ndërkombëtare , për arsyen e... 

Taskë Forca e BE’së: Prokurori Williamson as nuk e takoi e as nuk e intervistoi Kryeministrin Thaçi

Taskë Forca e BE’së ka mohuar pohimet se Kryeminstri Thaçi është intervistuar dje nga Prokurori Clint Williamson. Zyrtarët e saj thonë se hetimet janë duke vazhduar dhe nëse ka prova do të ndiqen të gjithë individët që kanë përgjegjësi personale. Zyrtarë të Taskë Forcës së Bashkimit Europian, e cila po heton pohimet për trafikim organesh në Kosovë, kanë thënë për... 

BDL – URIM ME RASTIN FESTËS SË FITËR BAJRAMIT

Bashkimi Demokratik i Luginës Email : dr.skenderdestani@hotmail.com   URIM ME RASTIN FESTËS SË  FITËR BAJRAMIT   Të nderuar qytetarë  musliman të  Luginës së Preshevës  ,   Më lejoni që në emër të anëtarëve  të partisë së Bashkimit Demokratik të Luginës  dhe në emrin tim personal , tju uroj këtë festë të madhe fetare, Fitër Bajramin  të gjithë jyve ... 

Për Fitër Bajram 20 familje në shtëpi të reja

Fondi humanitar i Kosovës Lindore ? Preshevë, Bujanoc, Medvegjë, në Zvicër, në kuadër të aksionit « të ndërtojmë, të shpëtojmë, të parandalojmë », sot, më 26.07.2014, ka ba inaugurimin e 2 (dy) shtëpive në fshatin Somolicë. Saktësisht në shtëpi të reja, nga ky fond, kanë hy Vedat Ferati dhe Qani Mustafa, dhe në Medvegjë 3 ( tri ) shtëpiave, Arif Pajaziti, fam Sadik Islami,... 

SHTKKLP URON BAJRAMIN E MADH

SHOQATA PËR TRASHEGIMI DHE KRIJIMTARI KULTURORE E LUGINËS SË PRESHEVËS ME SELI NË PRESHEVË I URON  BAJRAMIN E MADH, TË GJITHË BESIMTARËVE ISLAMË TË TREVAVE SHQIPTARE DHE MË GJËRË , DUKE I DËSHIRUAR LUMTURI, HARMONI, PROSPERITET KOMBËTAR E FETAR NË TË ARDHMENË E TYRE, NDËRSA SHQIPTARËVE TË BESIMIT ISLAMË BASHKIM KOMBËTAR . ZOTI UA PRANOFTË AGJËRIMIN, NAMAZIN DHE LUTJET E BËRA... 

MESAZH URIMI ME RASTIN E FITËR BAJRAMIT

Mesazhi i Myftiut të Luginës së Preshevës Nexhmedin ef. Saqipi, drejtuar qytetarëve me rastin e festës së Fitër – Bajramit.   Të nderuar vëllezër e motra! Të respektuar besimtarë kudo që jeni,   Kam kënaqësinë që në emër të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM) dhe në emrin tim personal t’u uroj festën e dashur të Fitër – Bajramit,... 

Banorët e Malësisë së Bujanocit, të interesuar ta ndihmojnë infrastrukturën e Zarbincës

Banorët e Malësisë së Bujanocit, të interesuar ta ndihmojnë takimin e Vendlindes të tre gushtit në  Zarbicë  dhe asfaltimimn e rrugës Muhoc –Zarbicë   25. 07. 2014, Gjilan. Këshilli Organizues për mbajtjen e takimeve të vendlindjes në Zarbicë, më 25. 07. 2014 në hotel “Kristal”  mbajti takim  me bashkatdhetarët nga Malësia e Bujanocit. Edhe pse pjesëmarrja ishte  vogël, ... 

Robert Frost – Pesë gjuhët që ia vlen t’i mësosh

Cilat gjuhë të ndihmojnë për të gjetur një punë? Cilat gjuhë po bëhen të vlefshme globalisht? Cilat gjuhë janë më të dobishme? Cilat gjuhë duhet të mësoj unë?   Ndërkohë që përgjigjia e vetme e vërtetë për këto pyetje bazohet në motivet dhe interesat vetiake, por kurrë nuk dëmtoheni në se mësojmë disa fakte që do mund të na shtyjnë në njërin ose tjetrin drejtim. Duke... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch