Home » Lajme

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës me seli në Preshevë Objektivat e saja:

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore është shoqatë vullnetare, jo qeveritare dhe jo fitimprurëse, e themeluar në kohë të pacaktuar dhe për realizimin e qëllimeve në lëminë e trashëgimisë dhe krijimtarisë kulturore, gjegjësisht me qëllim të ruajtjes dhe mbrojtjes së trashëgimisë kulturore dhe të kultivimit të krijimtarisë kulturore.   Shoqata në fjalë nuk... 

Oliver J. Schmitti ose kërkesa për ndërrimin e Historisë ( Pjesa 1 )

Jam në duart e mospërfillësve Matrapazëve faqezinjë. Unë Shqipëria me thinja n’kokë, s’më lanë dheun as nën kokë. Ku ta gjej njeriun me plis, një fyelltar që këndon nën lis. Ku mbet kënga e kreshnikëve, t’i kundërvehet pasanikëve, që nuk patën pullë në bythë. Gjithë tradhtarëve, që shqyejnë mish të pangopur, bëhen derra hundëndotur. Unë Shqipëria,... 

Mirë që pllaka e memorialit të Xhandarmëri është hequr , por Lapidari i UÇPMB-së të kthehet në vend

Më në fundë është hequr pllaka e memorialit që ju është kushtuar Xhandarmërisë që kishte formën e kryqit dhe hartën e Serbisë me përmasa e dimenzione të mdha mbi fshatin shqiptarë Lluçan të Komunës së Bujanocit . Nuk ishte dashur të vendoset fare këtu se nuk e kishte vendin.   Minoriteti serbë në Kosovë vendos krala e mbreta të Serbisë , kurse në krahinën shqiptare... 

Sipas turqve : shqiptarët si “bij të tokave të largëta të atdheut” !

Shpesh  m` është mbushur mendja që  disa nga shqiptarët që vazhdimisht na mbushin mendjen se ne jemi të vonshëm në këto toka , dhe se krenaria e jonë fillon me ardhjen e turkut ( gabimisht me 1389 ) , se ata janë të manipuluar nga një arsye apo tjetra dhe se shkrujnë sipas diktatit. Kush dikton? I kërkova disa burime turke të cilët edhe sot janë plotë propagandë historike anti... 

Shqiptari në Kosovën Lindore vetëvriten pasi ju morr shtetësia dhe pensioni nga regjimi serb

Lëvizja Qytetare Vatra ndjen keqardhje të thellë me rastin e vetëvrasjes së plakut 78 vjeçar  Zeqir Sinani nga Medvegja i cili posa kuptoi se iu është mor shtetësia nga pushteti serb, e si pasojë e saj iu ndal edhe pensioni, e në pa mundësi për të jetuar pa të vetmin burim “pensioni”, ai vendosi t’i jap fund jetës së tij. Ne, Lëvizja VATRA shprehim indinjatën e... 

Pse Oliver J. Scmitti në AShAK ?

“Me pranimin e O. J. Schmitt-it anëtar të jashtëm të AShAK-ut, ky insti­tucion ka dëshmuar edhe një herë se është institucion i shkencës, i dijes, i së vërtetës, i civilizimit, që shpërfill qasjet diletanteske-folklorizante, kontekstet emocionale dhe ideo­lo­gjike në interpretimin e ngjarjeve dhe të proceseve historike. Autorët e këtij teksti, si pro­pozues dhe nënshkrues... 

Pse Pjeter Bogdani në gojën e tradhtisë kombëtare ?

Shqipëtar quhet ai, që ka lerë në atë toke, ku ka lindur i ati, gjyshi stergjyshi dhe katragjyshi i tij per mijëra vjet, që e ka folur atë gjuheë si nëna, gjyshja dhe katragjyshja e tij kane folur ne vatrën e familjes kur koha filloi te rridhte, quhet ai që ka të shenjtë nënë e at, nder e besë, qiell e tokë, quhet ai qe ndjek prijësin e vet deri ne sakrificë, quhet ai qe nuk ulët... 

Me forcë nuk do të thotë se ka drejtësi

Më i forti  nuk është asnjëherë mjaftë  i fortë për të qenë gjithmonë sundus nëse ai e shëndrron forcën  në ligjë kinëse të drejtë dhe bindjen në detyrimë.   Që këtij e drejta i takon më të fortit e drejta merrë menyrën ironike në dukje të realitetit të vendosur në parime shoqërore.Por a s’do të na e shpjegojnë vallë kurr qeveritarët tanë këtë fjalë... 

Populli që po vdes për së gjalli !

Mos o zot ! një popull që e nisi (e filloj) botën të zhduket me vetdëshirë. Sepse shpesh këtu veprimet pozitive janë më të vështira të ndodhin midis njerëzve se sa veprimet negative, domethënë në ato që quhen vende të qytetëruara gjenden gjithmonë forca që i afrojnë njerëzit, intelektualët, njerëzit e njohur me njëri-tjetrin.Për fat të keq me ne shpesh ndodh e kundërta.... 

Bujanoc – Fëmijët në pushime verore, ushtarët në objektet shkollore

Gjatë muajve  korrik dhe gusht të këtij viti do të ndryshojë infrastruktura  në disa objekte shkollore në komunën e Bujanocit.   E gjithë kjo do të realizohet falë bashkëpunimit të Ushtrisë Amerikane, Gardës së Ohajos dhe Ushtrisë së Serbisë, ndërsa punimet është paraparë të kryhen midis datave 6 korrik dhe 25 gusht. “ Është paraparë të renovohen objektet e Çerdhes... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch