Home » Vendore

Keshilli Nacional – TË RRESPEKTOHET PËRDORIMI ZYRTAR I GJUHËS SHQIPE

Ditë më par nga persona të panjohur janë dëmtuar disa tabela treguese në komunën Bujanocit, duke e fshirë mbishkrimin në gjuhën shqipe përkrah asaj serbe. Patur parsyshë që përdorimi i gjuhës shqipe dhe shkrimit të saj është e garantuar me ligjet përkatëse mbi përdorimin zyrtar të gjuhëve, njëkohësisht kjo është e garantuar edhe me konventat ndërkombëtare. Këshilli Kombëtar... 

Keshilli Nacional – TË NDIHMOJMË REFUGJATËT

Zhvillimet e fundit me emigrantët nga Siria në rajon dhe me fluksin e madh që po përballet komuna e Preshevës,  Këshillin Kombëtar Shqiptar ngitë shqetësime dhe kërkonë reagim humanitar nga bashkësia ndërkombëtare. Pamjet nga rajoni me trajtimin e këtyre emigrantve janë të tmerrshme, trishtuese dhe apsolutisht johumane. Gatishmëria e komunës së Preshevës për të trajtuar në... 

Zyra per te rinj ne Presheve dhe UNHCR ka sjellur nje kontigjent me ndihma per refugjate

Sot tek Zyra per te rinj DRC (Danish Refugee Council) dhe UNHCR ka sjellur nje kontigjent me ndihma per refugjatet, te cileve do t’ju shperndahen gjate diteve ne vazhdim. Sasia e ndihmave: 13.500 L uje ( 18.000 x 0.75l) 900 L lengje (4500 x 0.2l) 18.000 pako plazma keksa (75 gr) Today @YouthOffice, DRC (Danish Refugee Council) and UNHCR has brought a contingent of aid for refugees,which... 

Keshilli Nacional – Telegram Ngushllimi per Akademik Esat Stavileci

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, z.Jonuz Musliu sot ka dërguar një telegram ngushllimi Familjes Stavileci me rastin e ndarjes nga jeta të Akademik Esat Stavileci. Në telegram thuhet se: “Këshilli Kombëtar Shqiptar me pikëllim dhe dhembje të madhe e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të Akademik Esat Stavilecit. Nga angazhimi, puna dhe përkushtimi i tij janë formuar dhe formësuar... 

PDSH Preshevë – Telegram ngushëllimi familjes Stavileci

PARTIA DEMOKRATIKE SHQIPTARE PËR LUGINË TË PRESHEVËS, ME SELI NË PRESHEVË E respektuara dhe me shumë vlera familje Stavileci !   Me dhembje të madhe morem Lajmin e hidhur për ndarjen nga jeta të patriotit të pa kursyer për atdheun Akademik Esat Stavilecit.           Kjo dhimbje jona lidhet me të kaluarën e dinjitetshme dhe profesionale të Profesorit për të përparuar,... 

F.C. KOSOVA NGA MINHENI I NDANË MIRËNJOHJE KRYETARIT MUSLIU

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar Nënkryetari dhe Menaxheri i klubit fudbollistik nga Minheni i Gjermanisë F.C. Kosova, z. Lulzim Maliqi, ndau mirënjohje kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, z. Jonuz Musliu për kontributin e dhënë. Klubi Fudbollistik F.C. Kosova nga Minheni i Gjermanisë grumbullon talentë të fudbollit nga gjitha trevat shqiptare si i vetmi klub që mbledh... 

KUFIRI MES BUJANOCIT DHE VRAJËS MË 1879 NË RISTOC U VENDOS ME BEKIMIN E KONGRSIT TË BERLINIT MË 1878

Kufiri përmes trojeve etnike të Shqipërisë së Vjetër Verilindore i vendosur padrejtësisht më 1879, përherë do të jetë një plagë e pashërueshme që kërkon të shqyrtohet sa më parë! Shkruan: Reshat AVDIU *  Gusht, Preshevë  2015 Një vit pas dëbimit të dhunshëm të popullatës shqiptare nga trojet e vjetra të Shqipërisë së Vjetër Verilindore. Dhe atë nën mbikëqyrjen... 

EU PROGRES-i ndihmon ZPR-në me pajisje kompjuterike

Pas angazhimit vullnetar të Zyrës për të rinj në ndihmë ndaj refugjatëve, vjen edhe shpërblimi i parë nga EU PROGRESi, që dhuroi disa pajisje kompjuterike për këtë zyre.  Read More »

Jonuz Musliu, ka takuar dekanin në Fakultetin e mjekësisë në Tiranë, z. Prof. Dr. Petrit Bara me bashkëpunëtor

KUMTESË Sot, në ambientet e Këshillit kombëtar shqiptar, kryetari z. Jonuz Musliu, ka zhvilluar takim me kardiologun shqiptar, njëherit edhe dekan në Fakultetin e mjekësisë në Tiranë, z. Prof. Dr. Petrit Bara me bashkëpunëtor.   KryetariMusliu e ka njoftuar për gjendjen e bashkësisë shqiptare në Luginë të Preshevës, me theks të veçantë në fushat për të cilat është kompetent... 

Shqiptarët e Medvegjës do të duhej të garojn me një listë përbashkët

Me rastin e shpalljesë së zgjedhjeve të parakohshme në Kuvendin komunal të  Medvegjës për 15 shtator .Subjektet politike shqiptare në Medvegjë duke përpiluar dhe renditur në një listë të vetme do të fitojn më shumë vende në këtë Asamble Komunale, që pastaj nëse përfaqësohen proporcionalisht do t’Ju takon Kryesuesi i Kuvendit , Nënkryetari i ksaj Komune, pa harrur edhe disa... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress