Home » Vendore

Taksat komunale nuk do të kenë ndryshime – të njëjta me vitin 2013

Është mbajtur seanca e nëntë me radhë për vitin 2013.Sipas kryetarit të Kuvendit Komunal Ramiz Latifi   seanca e sotme ka rrjedhë mire dhe me shumicë votash këshilltarët kanë votuar të gjitha pikat e rendit të ditës të cilat kanë qenë të paraparë për rend të ditës. Pas miratimit nga ana e këshillit Komunal  edhe këshilltarët e  Kuvendit Komunal ka dhënë dritën jeshile... 

Në këto ditë dimri familjet në nevojë I janë gëzuar dhjetorit sepse u është zgjidhur problemi I banimit

Njerëzit vullnet mirë sigurojnë kulmin e shtëpisë për dy familje në qytetin e Preshevës. Në këto ditë dimri familjet në nevojë I janë gëzuar dhjetorit sepse u është zgjidhur problemi I banimit. Kryefamiljari I familjes nëntë anëtarësh të familjes Latifi është në gjendje jo të mirë shëndetësore ndërsa e zoja e shtëpisë u është falënderuar nipave të kësaj familje... 

Do të vazhdojë moratoriumi për bisedimet me palën serbe

Kryetari i komunës së Preshevës Ragmi Mustafa dhe deputeti Riza Halimi kanë reaguar ndaj deklarimeve të kryetarit  të TK Zorasn Stankoviç , ku ky i fundit kishte kërcënuar se sjelljet e politikanëve në Luginë  për ndërprerjen e bisedimeve do sanksionohen sipas ligjeve. Por pavarësisht kësaj komunikate Mustafa e Halimi i kanë thënë RTP  se moratoriumi me palën serbe do të vazhdojë. Kryetari... 

Tradita për të rikujtuar të rënët në Isë Ukaj të vazhdojë edhe viteve në vijim

Me rastin e dhjetë vjetorit të vendosjes së pllakës përkujtimore dhe caktimit të datës për të rikujtuar të rënët e Malësisë në periudha të caktuara kohore gjatë kësaj të diele ata u takuan sërish në këtë pjesë të Malësisë. Bashkësia lokale Caravajkë është emblemë e Malësisë duke u nisur nga Lëvizja Kombëtare e shqiptarëve e deri më sot. Obligimi i të rinjve është... 

SHPAK – nis zbatimin e renovimin e të klasave për mësim inkluziv

Për nder te 3 dhjetorit Ditës Ndërkombëtare te Fëmijëve me Aftësi te Kufizuara,Shoqata e Personave me Aftësi te Kufizuara ne Presheva po zbaton projektin qe ka te beje përmirësimin e kushteve elementare per mësim për fëmijët ne nevoje. Shoqata e Personave me Aftësi te Kufizuara ne Presheve p;r ndere te Ditës Ndërkombëtare te Fëmijëve me Aftësi te kufizuara nga sot  kane filluara... 

Tana pritet të operohet në spitalin Mehmet Akif në Stamboll

Pas pranimit të mjekëve më eminent të spitalit shtetëror të Edrenesë është konstatuar se Tana  ka komplikime  në shëndetin e saj dhe analizat dhe operimi I saj do të bëhet në Stamboll të Turqisë ka thënë kështu drejtori I mjekëve të Edrenesë Mustafa Ozdemir.  Ne do ti ndihmojmë të gjithë atyre që kanë nevojë dhe dera është hap.   Falë  kryetares së unionit të... 

Vëllezërit Nebiu nga Fshati Miratoc me dy shtëpi të reja

Vëllezërit Nebiu nga fshati Miratoc janë bërë me dy shtëpi të reja. Për këtë aksion Humanitar ka kontribuar kompania As Projekt nga fshati Miratoc së bashku  me bashkatdhetarët tanë të cilët jetojnë në botën e jashtme. Kompania AS projekt ka dorëzuar sot çelësat  e shtëpisë së dy familjeve Nebiu nga fshati Miratoc. Gjatë dorëzimit të çelësave  të pranishëm ishin të... 

Stankoviqi fton liderët e Luginës për vazhdimin e bisedimeve- Stankoviq ligjet nuk do të ndërrojnë

Kryetari i Trupit Koordinues Zoran Stankoviç ka ftuar sot liderët politik shqiptarë që të vazhdojnë bisedimet më qeverinë. Sipas Stankoviç  krerët e qeverisë së Serbisë dhe ai nuk do të bien pre e provokimeve të liderëve shqiptarë , dhe në të kundërtin sistemi ligjor i këtij shteti do të sanksionoj këto sjellje.   Qeveria e republikës së Serbisë ka pranuar letrën me... 

Shqiptarët e Luginës edhe më tutje ballafaqohen me diskriminim të të drejtave kombëtare

Për nder te ditës se flamurit kuvendi komunal ne Presheve ,ka mbajtur seance solemne.  Kryetari i Kuvendit  Ramiz Latifi ka potencuar se gjatë ditës së sotme shqiptarët e Luginës në dallim me trevat e tjera  festojnë dhe protestojnë duke kërkuar të drejtën e tyre kombëtare, përdorimin e flamurit shqiptarë. Për nder të 28 Nëntorit Ditës së flamurit Kuvendi Komunal i Preshevës... 

Në Preshevë festohet dhe protestohet për nder të Ditës së Flamurit “28 Nëntori”

  Letër protestuese       Sot jemi tubuar  të festojmë dhe njëkohësisht të protestojmë ndaj diskriminimeve  sistematike të cilat po i  bënë garnitura shtetërore serbe jo vetëm për përdorimin e lirë të flamurit kombëtarë, por edhe diskriminimeve të shumta në sferat e jetës shoqërore dhe politike ndaj shqiptarëve të  Luginës së Preshevës. Zërin tonë nga ky tubim... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch