Home » Vendore

EKSKURSIONI 24-29 MAJ 2014

Gjatë tërë vitit i kemi pritur me padurim ditët e ekskursionit. Më në fund erdhën! Në mëngjesin e hershëm te së shtunës, si dukej askush nga ne s’kishte vënë gjumë në sy nga entuziazmi. Diku para orës 6, pasi i mbushëm katër autobusët, e nisëm rrugëtimin tonë drejt Shqipërisë. Kalonim kohën duke biseduar, bërë shaka e kënduar. Ashtu siç na kishin paralajmëruar ata që... 

Lugina e Preshevës – DOLI NGA SHTYPI NUMRI I RI I JUBILAR I REVISTËS “JEHONA”

Doli nga shtypi numri i ri i Revistës “JEHONA”, i 100-ti me radhë, e cila për lexuesit e saj, sjell tema e materiale nga fusha të ndryshme të jetës sonë politike dhe ekonomike. “Jehona”, si zakonisht fillon me komentin redaksional: “Jehona 100”, në të cilën përshkruhet rrugëtimi 37 vjeçar i kësaj reviste, e cili gjatë vitit 1977 botohej si Fletushkë, më vonë viteve 1992,... 

VIZITA SHOQËRISË CIVILE NË BUJANOC

Disa anëtarë të Shoqatës “Guri i Zi”, nga Gjilani, vizituan selinë e Shoqërisë Civile “Perspektiva”, në Bujanoc. Qëllimi i kësaj vizite ishte njohja për së afërmi me problemet me të cilat ballafaqohen qytetarët shqiptarë të Malësisë së Bujanocit, të cilët pa dëshirën e tyre u dëbuan nga vendlindja për të gjetur strehë shpëtimi në Gjilan dhe qendra të tjera të... 

Gjykata Ndërkombëtare e Strazburgut zgjidh kontestin e “ Ballkan Brikut “

Gjykata Kushtetuese e Serbisë i ka dhënë fund kontestit disa vjeçarë të Ndërmarrjes “ Ballkan Brik “ nga Vlladiçin Hani. Në vendimin e publikuar në “ Gazetën Zyrtare “ të Republikës Serbisë,  kjo gjykatë ka vendosur në favor të Nexhat Behlulit duke shpallur të pavlevshëm vendimin e Agjencionit Republikan për Privatizim i cili kishte shfuqizuar auksionin e vitit 2004 në... 

Këshilli Nacional – KUMTESË

Në selinë e Këshillit kombëtar shqiptar, sot është mbajtur mbledhja me drejtorët e shkollave fillore të cilat zhvillojnë aktivitetin mësimor në gjuhën shqipe. Gjatë kësaj mbledhje pjesëmarrësit u njoftuan për tekstet shkollore të shkollave fillore të cilat janë lejuar të përdoren nga Këshilli kombëtar shqiptar dhe Ministria e arsimit për vitin shkollor 2014/15, si dhe për... 

Komiteti për bashkëpunim ndërkufitarë nuk duhet ri-miratuar por duhet funksionalizuar sa më parë

Sot ishte seanca e Kuvendit  dhe u njoftuam  nga mediat elektronike  që KK Gjilan, miratoi një vendim për formimin e Komitetit për bashkëpunim ndërkufitarë !? . Kjo përbërje e Kuvendit Komunal të Gjilanit nuk ka nevoj e as arsye  që të ri-votoj një vendim që tani është miratuar  dhe  ekziston. Shumë lehtë mundë  të gjindet  procesverbali i seancës në fjalë  . Sqarojm... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress