Home » Vendore

Avni Hafuzi ndihmoi fëmijët e moshës nga një deri në gjashtë vjet me veshëmbathje

Avni Hafuzi, biznesmen nga Presheva, I cili jeton dhe vepron në Budapest shquhet për solidaritetin njerëzorë. Ai erdhi me një mision të caktuar për ti ndihmuar fëmijët e moshës nga një deri në gjashtë vjet me rastin e festës së kurban bajramit. Ndihmat ishin të dedikuara për 70 fëmijët e malësisë së Preshevës. Zoti Hafuzi ka mbështetur një sërë aktivitetesh të disa personaliteteve... 

BIPMB – NUK E HARRON MALËSINË E BUJANOCIT AS VISET E TJERA TË LUGINËS SË PRESHEVËS

Nexhmedin Saqipi, kryetar i BIPBM-së, me rastin e festës së Kurban Bajramit, i kthehet aktivitetit humanitar në Malësi të Bujanoc, aty ku e la më 2001, duke shpërndarë ndihma për nevojat e banorëve të këtij rajoni, të brezit kufitar me Kosovën. Për banorët e Muhocit, Zarbincës  Qarrit  dhe Pribocit  si  dhe për qytetarët e shpërngulur në Gjilan dhe familjeve të dëshmorëve,... 

Përurohet salla e edukatës fizike në paralele e ndarë në Zhunic

Në prani të nxënësve,mësimdhënësve dhe drejtorëve të disa shkollave fillore dhe të mesme të komunës së Preshevës Kryetari Mustafa ka përuruar sallën e edukatës fizike në paralelen  e ndarë në fshatin Zhunicë të shkollës fillore Ibrahim Kelmendi. Me duartrokitje të fortë  nxënësit e shkollës Fillore Ibrahim Kelmendi në Preshevë paralelja e ndarë në Zhunicë pritën... 

Ragmi Mustafa inspekton punët në ndërtimin e stacionit shëndetësorë, çerdhes dhe zyrës së vendit në Raincë

Kështu do të duket projekti multifunksional në BL Raincë. Në këtë objekt do të përfshihet hapësira e çerdhes së fëmijëve,stacioni shëndetësor dhe zyrat e BL Raincë. E për të parë fillimin e punës së këtij objekti kryetari i komunës Ragmi Mustafa bashkë me delegacionin e tij  qëndroi sot në BL Raincë, sipas tij ky projekt do të ndërtohet me standarde evropiane.Kryetari... 

Prej vitit 2014 nënat shqiptare do të lindin në maternitetin e Preshevës

Kryetari i komunës së Preshevës gjatë vizitës në objektin e maternitetit ka thënë se ky projekt jetik do të jetë gati në vitin 2014. Ai ka konfirmuar se delegacioni i progresit evropian ka ndarë mjetet për fazën e tretë ku do të sigurohen pajisjet teknologjike dhe gjatë vitit të ardhshëm materniteti do të jetë në dispozicion të nënave shqiptare. Në vitin 2014 materniteti në... 

Zgjerohen hapësirat e RTP – krijohen kushte më të mira për stafin punonjës

Me ndërtimin e objektit shtesë , do të krijohen kushte akomodimi për stafin punonjës të RTP ka thënë kështu sot Kryetari i komunës së Preshevës gjatë inspektimit të punimeve . Në këtë projekt është paraparë redaksia e gazetarëve , krijimi i hapësirës për  emisione zejtare si dhe zyre administrative. Delegacioni I komunës së Preshevës  i kryesuar nga kryetari Ragmi Mustafa... 

Atmosferë festive për festën e Kurban Bajramit në qytetin e Preshevës & video

Atmosferë festive për festën e Kurban Bajramit në qytetin e Preshevës. Qyteti i Preshevës ka qenë i vërshuar nga të rijnë. Rrugët e posaçërisht kafiterit kanë qenë plot.           RtvPresheva  Read More »

Ndihma humanitare në veshmbathje për fëmijë bonjak – bashkatdhetari nga Budapesti Avni Hafuzi

Shumë fytyra të fëmijëve bonjak dhe të rasteve sociale në komunën tonë kanë buzëqeshur  këtë festë të Kurban bajramit. Bashkatdhetari jonë Avni Hafuzi nga Budapesti ka bërë shpërndarjen me ndihma humanitare në veshmbathje  për kategori të caktuara pikërisht në këtë festë fetare. Besimtarët mysliman festën e Kurban Bajramit e presin të përgatitur me veshmbathje të reja... 

Bashkësia Islame e Kosovës në Preshevë bëri therjen e kurbaneve në Bushtran

Edhe këtë vit Bashkësia Islame e Kosovës ka organizuar therjen e kurbaneve në Bushtran. Mbi 60 ka qenë numri i kurbaneve që janë therë sot dedikuar për skamnorët e nevojtarëve  të ndryshëm të komunës sonë, ka thënë anëtari i kryesisë së BIK Bejtulla Veseli. Bashkësia Islame e Kosovës edhe këtë vit ka organizuar therjen e kurbaneve. Mbi 60 kurbane u therën sot në bashkësinë... 

Mesazhi i kreut të BIPBM-së, Nexhmedin ef. Saqipi, me rastin e Kurban- Bajramit

PËR HIRË TË FLIJIMEVE DHE SAKRIFICAVE LE TË MBRETËROJË PAQA LIRIA TOLERANCA DHE SIGURIA NË SHPIRTËRAT E NJERËZVE Përfitoj nga ky rast që në emër të Bashkësisë islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjës, dhe në emrin tim personal, t’ua uroj të gjithë besimtarëve islamë festën e Kurban – Bajramit, në Luginë, Kosovë, Shqipëri, Sërbi, Maqedoni, Mal të Zi dhe diasporë... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch