Home » Vendore

Qytetarët e Luginës së Preshevës prej sot hyjnë në Kosovë pa taksa

Qytetarët e Luginës së Preshevës nga dita e sotme kanë nisur të udhëtojnë  në  drejtim të republikës së Kosovës pa paguar taksën e policës së sigurimit. Dhe kështu që në mëngjes është vërejtur fluks i madh i qytetarëve, të cilët e kanë përshëndetur vendimin e qeverisë së Kosovës. Megjithatë në  pikat kufitare që lidhen me Kosovën qytetarët nga Lugina duhet të... 

Të hënën pritet heqja e taksës në drejtim të Kosovës

Nga data 21 tetor ditë e hënë pritet edhe zyrtarisht heqja e taksës prej 20 euro në drejtim të Republikës së Kosovës. Qytetarët e Luginës me padurim presin që kjo të bëhet realitet, pasi deri tani lëvizja e tyre ka qenë e kushtëzuar. Kryeministri Hashim Thaçi heqjen e taksës e ka konfirmuar më 9 tetor gjatë takimit me liderët e Luginës së Preshevës.   Nda dita e hënë... 

Në fundjavë bëhet asfaltimi I rrugës në drejtim të Shoshajës së Epërme

Gjatë këtij muaji rruga në drejtim të Shoshajës së Epërme do të asfaltohet , kështu ka thënë kryetari i komunës së Preshevës Ragmi Mustafa , gjatë inspektimit të punimeve. Kjo rrugë ka një gjatësi prej 3800 metra dhe gjerësi prej 3 metra. Brenda një kohe shumë të shkurtër, Shoshaja e Epërme do të bëhet me rrugë të asfaltuar. Këtë e ka konfirmuar sot kryetari i komunës... 

Asfaltohet trotuari që lidh me Zhunicë- Stacion Hekurudhorë

Ka nisur asfaltimi i trotuarit për gjatë rrugës kryesore që lidhë stacionin hekurudhorë me fshatin Zhunicë .Ky projekt kap vlerën prej 40 mijë eurove , ndërsa është realizuar me kofinancim 50 -50 me bashkësinë lokale Zhunicë. Rregullimi i trotuarit ka krijuar siguri edhe për qytetarët që e frekuentojnë këtë rrugë. Frekuentimi I madh i rrugës kryesore që lidh fshatin Zhunicë... 

Avni Hafuzi ndihmoi fëmijët e moshës nga një deri në gjashtë vjet me veshëmbathje

Avni Hafuzi, biznesmen nga Presheva, I cili jeton dhe vepron në Budapest shquhet për solidaritetin njerëzorë. Ai erdhi me një mision të caktuar për ti ndihmuar fëmijët e moshës nga një deri në gjashtë vjet me rastin e festës së kurban bajramit. Ndihmat ishin të dedikuara për 70 fëmijët e malësisë së Preshevës. Zoti Hafuzi ka mbështetur një sërë aktivitetesh të disa personaliteteve... 

BIPMB – NUK E HARRON MALËSINË E BUJANOCIT AS VISET E TJERA TË LUGINËS SË PRESHEVËS

Nexhmedin Saqipi, kryetar i BIPBM-së, me rastin e festës së Kurban Bajramit, i kthehet aktivitetit humanitar në Malësi të Bujanoc, aty ku e la më 2001, duke shpërndarë ndihma për nevojat e banorëve të këtij rajoni, të brezit kufitar me Kosovën. Për banorët e Muhocit, Zarbincës  Qarrit  dhe Pribocit  si  dhe për qytetarët e shpërngulur në Gjilan dhe familjeve të dëshmorëve,... 

Përurohet salla e edukatës fizike në paralele e ndarë në Zhunic

Në prani të nxënësve,mësimdhënësve dhe drejtorëve të disa shkollave fillore dhe të mesme të komunës së Preshevës Kryetari Mustafa ka përuruar sallën e edukatës fizike në paralelen  e ndarë në fshatin Zhunicë të shkollës fillore Ibrahim Kelmendi. Me duartrokitje të fortë  nxënësit e shkollës Fillore Ibrahim Kelmendi në Preshevë paralelja e ndarë në Zhunicë pritën... 

Ragmi Mustafa inspekton punët në ndërtimin e stacionit shëndetësorë, çerdhes dhe zyrës së vendit në Raincë

Kështu do të duket projekti multifunksional në BL Raincë. Në këtë objekt do të përfshihet hapësira e çerdhes së fëmijëve,stacioni shëndetësor dhe zyrat e BL Raincë. E për të parë fillimin e punës së këtij objekti kryetari i komunës Ragmi Mustafa bashkë me delegacionin e tij  qëndroi sot në BL Raincë, sipas tij ky projekt do të ndërtohet me standarde evropiane.Kryetari... 

Prej vitit 2014 nënat shqiptare do të lindin në maternitetin e Preshevës

Kryetari i komunës së Preshevës gjatë vizitës në objektin e maternitetit ka thënë se ky projekt jetik do të jetë gati në vitin 2014. Ai ka konfirmuar se delegacioni i progresit evropian ka ndarë mjetet për fazën e tretë ku do të sigurohen pajisjet teknologjike dhe gjatë vitit të ardhshëm materniteti do të jetë në dispozicion të nënave shqiptare. Në vitin 2014 materniteti në... 

Zgjerohen hapësirat e RTP – krijohen kushte më të mira për stafin punonjës

Me ndërtimin e objektit shtesë , do të krijohen kushte akomodimi për stafin punonjës të RTP ka thënë kështu sot Kryetari i komunës së Preshevës gjatë inspektimit të punimeve . Në këtë projekt është paraparë redaksia e gazetarëve , krijimi i hapësirës për  emisione zejtare si dhe zyre administrative. Delegacioni I komunës së Preshevës  i kryesuar nga kryetari Ragmi Mustafa... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch